Economische Kunstjes Zullen Ons Niet Redden, Maar Een Nieuw Onderwijs Systeem Wel

international-kabbalah-congress70x70_preview1In het Nieuws (vertaald van APN): Mikhail Khazin, een beroemde Russische econoom, beweert dat de enige manier om de wereld voor een catastrofe te behoeden is om een “globaal project” te implementeren, dat het publieke bewustzijn zal vernieuwen. Hopelijk zullen de meest ambitieuze individuen van de wereld daarna zichzelf bewijzen door aan de spits te staan van betekenisvolle sociale projecten, in plaats te pronken met de grootte van hun jachten. En hun beloning zal niet weer tien miljard dollar zijn, maar het respect en dankbaarheid van de hele mensheid.

Mijn Commentaar: De wereld kan nooit gered worden door economische trucjes. De reden voor de crisis zijn onze egoïstische relaties, die globaal zijn geworden. We zijn net als tandwielen die ineen geschakeld zijn en niet los kunnen komen – en we zullen nooit in staat zijn om los te komen! Toch probeert iedere tandwiel (persoon) nog steeds in zijn eigen richting te draaien.

Omdat we in deze situatie zitten, is er maar één oplossing – om allen samen te beginnen te draaien, in totale overeenstemming. Dit is wat we moeten leren om te doen. Anders zal de crisis niet verdwijnen, en zal het alleen maar verergeren.

Het nieuwe publieke bewustzijn kan alleen maar uit een nieuw onderwijssysteem komen. Ieder van ons moet heropgeleid worden, van onbeduidende egoïsten en separate tandwielen moeten we een massief mechanisme worden, net zoals leden van één familie.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Moeten Beseffen Dat Het Egoïsme De Oorzaak Is Voor De Crisis Voordat Het Te Laat Is
Laitman.nl Artikel: De Hoorn Van De Messias Is Een Oproep Tot Eenheid
Laitman.nl Artikel: Eenheid Is De Enige Wijze Om Complete Voldoening Te Ontvangen

Engelstalig:
From Chaos to Harmony: Chapter 4 – “Breaching the Balance. The Crisis as an Opportunity to Restore Balance”
Lecture in Arosa – Lesson 1- Discussion about Lecture in Arosa, Talk 1

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed