De Verlossing Van Onze Zonden Hangt Af Van Onze Intentie

authorEen vraag die ik heb ontvangen: Ik lees uw boeken al een tijdje. Ik groeide op in een Christelijke familie, maar al mijn vragen bleven onbeantwoord. U sprak vele malen over dat de Bijbel niet letterlijk geïnterpreteerd moet worden omdat het allegorisch is geschreven. Ik was hiervan al lange tijd overtuigd. Maar waarom gebruikt de Bijbel de term opoffering voor de zonden? Waarom zijn de geboden van opoffering van de zonden nodig, omdat het meest belangrijke in het Christelijke geloof is dat Christus zich gaf door zich op te offeren voor de hele wereld?

Mijn antwoord: De Bijbel spreekt over hoe men het egoïsme zich moet corrigeren om hetzelfde niveau te bereiken die gelijk staat aan de Schepper. Wanneer de Bijbel alle menselijke zonden opsomt gaat het hier over de openbaring van het menselijke ego. Dit betekent dat wanneer iemand zijn eigen ego onthult, hij zich een zondaar voelt, omdat hij anderen in zijn eigen voordeel gebruikt.

Maar de Bijbel biedt ook een oplossing door ons te vertellen hoe we het egoïsme in ons kunnen corrigeren. Het legt de verschillende niveaus van het ego uit (stilstaande, vegetatieve, dierlijke en het menselijke) als ook hoe je die moet corrigeren. Concreet genomen vertelt het ons hoe we onze intentie voor het zelf kunnen veranderen door het geven aan anderen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Kabbalah Is the Most Precise Language for Expressing Spirituality
Laitman.com Post: Why Are There So Many Words In the Torah?
Laitman.com Post: What Is Sin In Kabbalah?
Baal HaSulam Article: “The Teaching of Kabbalah and Its Essence”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed