De Twee Manieren Om Je Doel Te Bereiken

the2520meaning2520of2520spiritual2520and2520physical25Een vraag die ik heb ontvangen: Ik heb u vaak horen zeggen dat het verlangen het enige is dat bestaat, en alleen het verlangen bepaalt alles. Waarom komen niet alle verlangens die we in het leven dan hebben niet uit?

Mijn Antwoord: Dit komt doordat er naast jouw verlangen, het programma van de schepping bestaat. Met andere woorden is er een bepaald plan, en volgens dit plan vordert de hele schepping in de richting van zijn voorbestemde doel. Deze vordering naar het doel wordt genoemd Beito, wat betekent vordering in tijd, waar alles op zijn tijd gebeurt.

Echter de mens voelt de vervulling van het verlangen als genot, aangezien hij uit het verlangen bestaat en het gebrek aan vervulling wordt ervaren als leegte of het lijden. Dit is hoe hij de invloed van het programma voelt, die ons verlangen naar vervulling of genot gebruikt om ons te besturen. Tenslotte streven we altijd naar genot en proberen onszelf van het lijden te distantiëren.

Als je het programma van schepping zelf wenst te realiseren en het doel snel en gemakkelijk wenst te bereiken, in plaats gedreven te worden door zijn slagen, kan je dit doen door je verlangens te richten volgens de regel, “Maak je verlangen net als het verlangen van de Schepper”. Wat is het “verlangen van de Schepper”? Dit doelt op Zijn verlangen om Zijn hele Zelf en Zijn toestand te schenken aan jouw waarneming. Als een gevolg hiervan, onthul je een nieuw niveau van het verlangen, waarneming, bewustzijn en begrip. En als dit gebeurt, voel je de leegte tussen jou en de Schepper. Dan door deze leegte, of dit gat opzettelijk te elimineren, maak je jouw verlangen gelijk aan die van de Schepper.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Stijgen Op Een Roltrap Door De Stappen Van De Werelden
Laitman.nl Artikel: We Kunnen Ons Ontwikkelen Zonder Het Lijden Af Te Wachten

Engelstalig:
Shamati #30: “The Most Important Is to Want Only to Bestow”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed