De Spirituele Oorsprong Van Geneeskunde

soulEen vraag die ik heb ontvangen heb: Als we de hele wereld overtuigen om een spel te spelen voor één dag, waar iedereen niets anders zal doen dan schenken, dan zal de mensheid de deugd van schenking voelen. Zou dit genoeg Licht aan kunnen trekken om ons te corrigeren?

Mijn Antwoord: Elke arts weet dat er bijna geen enkele medicijn de persoon onmiddellijk kan genezen. Dit kan alleen gebeuren door een wonder, maar niet door een door de mens gemaakt geneesmiddel.

Een persoon kan een druppel gif opdrinken en doorgaan, of hij kan het gebruiken om een geneesmiddel te maken. Het is niet toevallig dat het symbool van geneeskunde een slang is. Het is een algemeen bekend feit dat elk medicijn giftig is, maar niet elk gif is een geneesmiddel. Als een gif als geneesmiddel gebruikt wordt, wordt het in kleine doses over een lange periode tijd ingenomen, totdat de persoon genezen is. Dit is de wet van het corrigeren van het dierlijke lichaam, en dezelfde wet geldt voor het corrigeren van de ziel.

Waarom kan een persoon onmiddellijk doodgaan van het innemen van een druppel gif, maar duurt het maandenlang om te genezen? Dit is het gevolg van het spirituele proces: het breken van de verenigde ziel in delen. Deze breuk vond van bovenaf plaats en daarom vond het in één ogenblik plaats, daar waar de correctie, de hereniging en de genezing langzaam plaats vinden, en van ons afhangen.

Waarom is het breken van de zielen en de behoefte aan correctie gebeurd nog voordat we naar deze wereld kwamen? Het gebeurde zodat we tijdens het proces van onze correctie de oorzaak zouden helder krijgen, het proces en het doel van de schepping, waarbij we onszelf gelijkwaardig aan de Schepper vormen, ofwel de Hoogste Kracht van de Natuur.

En sinds de persoon de gelijkwaardigheid met de Schepper moet bereiken (Bore in het Hebreeuws, Bo – komen en Re – zien), neemt dit proces veel tijd in beslag, namelijk 6.000 jaar, vanaf de eerste verworvenheid door Adam, tot de laatste.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Tijd Is Gekomen Om Onszelf Te Upgraden
Laitman.nl Artikel: Een Vluchtige Blik Achter de Coulissen Van de Show Genaamd Het Leven

Engelstalig:
Baal HaSulam Article: “Introduction to Talmud Eser Sefirot”, Item 3
The Path of Kabbalah: “The Body at the End of Correction”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed