De Spirituele Betekenis Van Diefstal

upper20worldEen vraag die ik heb ontvangen: Baal HaSulam schreef dat de landen van de wereld alle kennis van de Kabbalisten hebben gestolen. Wat bedoelde hij hiermee?

Mijn antwoord: Stelen betekent de egoïstische wil gebruiken. Het staat geschreven dat Adam HaRishon stal van de Schepper. Hiermee wordt bedoeld dat hij het Licht van Hochma wilde ontvangen zonder het te bedekken met het Licht van Hassadim.

Stelen betekent het voor het zelf willen ontvangen zonder de intentie om te geven. In het verleden nog voor de vernietiging van de Tweede Tempel, verhulden de Joden de wijsheid van Kabbalah niet. Ze deelden het openlijk met de landen van de wereld, wat een aanzet gaf tot alle aardse wetenschappen die de Natuur bestuderen (de verborgen vorm van de Schepper), zoals filosofie (een systeem dat de egoïstische gedachten gebruikt om te gissen over allerlei dingen die te maken hebben met de Schepper en die verborgen is van het brein.

Rav Kook schreef over het feit dat filosofie van Kabbalah afkomstig is net als Johann Reuchlin een grote filosoof van de zestiende eeuw, en vele anderen. Vanaf wanneer werd Kabbalah verborgen?

Dit gebeurde na het verval van Israël uit het hoge niveau van de liefde voor de medemens in ongegronde haat. Dit op zijn beurt leidde tot de vernietiging van de Tweede Tempel. Rashbi de auteur van het Boek de Zohar toonde grote bezorgdheid want vanaf dat moment zou Kabbalah worden geschreven in een verhulde vorm zodat het verborgen bleef voor de mensheid, en deze geheimhouding zou duren tot de twintigste eeuw.

Op dat moment zou het onthuld worden voor de hele wereld met de bedoeling te dienen voor alle mensen. Voor de vernietiging van de Tweede Tempel was er geen behoefte om te schrijven over Kabbalah want de mensen konden de Schepper rechtstreeks voelen, en de wetenschap van Kabbalah was gewoon hun communicatiemiddel.

Maar als Kabbalah niet was gestolen had de mensheid zich niet verder kunnen ontwikkelen. Om de mensheid te doen ontwikkelen moet het een vonk van het Goddelijke Licht bevatten die het doet herleven en het ondersteunt. Dus deze vonk deed mensheid overschakelen naar de egoïstische verlangens voor de ontwikkeling van de ene generatie naar de volgende, vooruitgang in de technologie, cultuur, onderwijs en meer sociale instellingen.

Vandaag echter heeft deze vonk alles verwezenlijkt wat het ons te bieden heeft. Het ego is gegroeid tot een gezamenlijke structuur of systeem. Het komt erop neer dat egoïstische individuen tot een verbinding zijn gekomen onder elkaar en dat ze niet langer in staat zijn zich egoïstisch te ontwikkelen maar alleen kunnen degraderen. Dit wordt uitgedrukt als een universele crisis op elk terrein waar men zich begeeft met inbegrip van de cultuur, opvoeding, wetenschap, handel en economie.

Vanaf dit moment kunnen we de wetenschap van Kabbalah gebruiken om ons zelf te corrigeren en deel te nemen in het globale systeem zodat we complete harmonie zullen bereiken.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: It Takes Just One Spark of the Upper Light to Correct the World
Laitman.com Post: The Physics of the Upper Light
Article: “Kabbalah as a Modern Teaching”
TV Program: Ask the Kabbalist (April 3, 2008)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed