De Periode Van Egoïstische Ruilhandel Is Over

freeDe huidige crisis heeft een niveau bereikt waar onze egoïstische afgescheidenheid van elkaar zijn hoogtepunt bereikt heeft, en ons niet toe staat om collectieve acties uit te voeren. Tegenwoordig zijn we zelfs niet in staat, om een ruilhandel in stand te houden, waar we iets geven en er iets voor terug ontvangen. We zijn dus niet eens in staat om te geven omwille van het ontvangen.

Ik kan mijn geld niet bij een bank storten en het terug krijgen, ik kan niet voor iemand werken en mijn salaris ontvangen, en de eigenaren van ondernemingen kunnen hun producten niet aan een ander verkopen en winst maken. Dit soort wederzijdse ruilhandel werkt niet meer!

Dit is waarom we naar een houding van de zorg voor de ander over moeten gaan. Dit is de enige manier waarop iedereen in staat zal zijn om alles te ontvangen, wat hij nodig heeft voor een aangenaam bestaan.
We leefden vroeger in een wereld waar we konden ontvangen, zonder rekening te houden met anderen, zonder iets er voor terug te geven, of met andere woorden, waar we konden stelen. De hele geschiedenis van onze beschaving over de millennia is een verhaal van ruilhandel en interactie, zoals het in de Bijbel zegt: “Ga en verdien aan elkaar”.

Vandaag echter is deze periode van egoïstische ruilhandel aan zijn einde gekomen. Je kunt niet ontvangen noch geven omwille van het ontvangen meer. Maar hoe kunnen we dan bestaan? Wat moeten we doen?
De mensheid is tot niet tot het besef gekomen over haar nieuwe toestand. Mensen begrijpen nog steeds niet dat de oude regulatie mechanismes weg zijn, en dat vanaf nu iedereen alleen in staat zal zijn om te leven, door volkomen onderling verbonden te zijn met de wereld. Dit is de toestand van de globale, integrale wereld. En deze toestand wordt genoemd de “wederzijdse garantie”.

Mensen zullen alleen door anderen succes hebben, afhankelijk van hoe vriendelijk zij over anderen denken, en van hoeveel zij aan anderen verlangen te geven. Dit is waar de crisis van tegenwoordig ons naar toe duwt.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: “Waarom Socialisme?” – Een Essay Door Albert Einstein
Laitman.nl Artikel: De Formule Voor Succes: Zorg Voor Je Behoeften En Al Je Relaties Met De Hele Wereld
Laitman.nl Artikel: Wij Kunnen Elkaar Niet Meer Beconcurreren Omdat Wij Eén Enkel Organisme Vormen
Laitman.nl Artikel: Hoe Een Juiste “Relatie Toezichthouder” Op Te Zetten

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed