De Betekenis Van Abraham’s Giften Aan De Zonen Van De Concubines

moses-decreed-that-kabbalah-has-to-be-taught-for-freeEen vraag die ik gekregen heb: In Beresheet 25:6: “Maar aan de zonen die Abraham had, gaf Abraham giften; en hij stuurde ze weg bij de Isaac zijn zoon, terwijl hij nog leefde, oostelijk, naar het land in het oosten”. Welke cadeaus hebben de zonen van de concubines van Abraham ontvangen? Waar zijn deze giften?

Mijn Antwoord: Deze giften en cadeaus zijn alle geloofsovertuigingen en religies in de wereld, op Kabbalah na. Kabbalah echter is de enige methode om het ego te corrigeren. De zonen van de concubines wilden zichzelf niet corrigeren en Abraham’s studenten zijn, en om deze reden stuurde hij ze naar het oosten – Kedma, naar de bron waaruit ze hun terugkeer naar Kabbalah zouden beginnen.

Bovendien spreekt de Thora niet over de mensen in onze wereld, maar over de spirituele krachten. Daarom bedoelden de Kabbalisten bijvoorbeeld niet dat de vrouw genoemd Sarah, het kind Isaac baarde. Ze bedoelden dat de twee spirituele Partzufim, genoemd Abraham en Sarah (in Kabbalah worden ze in het algemeen Vader en Moeder, Aba ve Ima genoemd), hun gemeenschappelijke meer gevorderde toestand baarden, die Isaac genoemd werd.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Oorsprong En Het Doel Van Oosterse Leringen

Engelstalig:
The Path of Kabbalah: “The Birth of the Partzufim”
Article: “The Order of Creation”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed