De “Cultuur Van Onverantwoordelijkheid” Is Het Gevolg Van Ons Egoïsme

analysis20of20the20crisis2In het Nieuws (van The MailOnline): “Barack Obama kondigt aangrijpende veranderingen aan in het financiële systeem in de VS, om een eind te maken aan de “cultuur van onverantwoordelijkheid”. President Obama heeft de grootste reorganisatie aangekondigd in het financiële system van de V.S. sinds de Grote Depressie… Dhr. Obama heeft verklaard dat zijn “nieuwe verkeersregels” noodzakelijk waren, omdat de “cultuur van onverantwoordelijkheid zich van de Wall Street, naar Washington, naar de Hoofd Straat verplaatst heeft”.

Mijn Commentaar: Onverantwoordelijkheid komt van ons eigen egoïsme, die het ons niet toestaat om anderen eerst in beschouwing te nemen, voor winst, macht of roem. Het stimuleren en/of in kracht stellen van overheidsregels is geen vervanging voor het verantwoordelijkheidsgevoel van de mensen, ten aanzien van de wereld waar ze in wonen. De Sovjet Unie heeft reeds geprobeerd en er niet in geslaagd om het egoïsme door middel van kracht te genezen. Dit zal de grote fout van President Obama zijn, maar daarna zal het gevolgd worden door het besef en aanvaarding van Kabbalah als de methode voor het corrigeren van de egoïstische natuur van de mens. Helaas, zal de mensheid eerst moeten lijden voordat dit gebeurt!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe Zal De Maatschappij Van De Toekomst Beginnen?

Engelstalig:
Laitman.com Post: Obama: A Chance For Hope Or Another Disappointment?
Laitman.com Post: An Honest Deal Brings The Greatest Profit
Interview: “The Reasons behind the Financial Crisis”
Article: “Peace in the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed