Berekeningen Maken Die Ten Goede Komen Van Het Geheel

laitman_2009-03_7958Een nieuw algemeen Natuursysteem wordt ons nu getoond. Dit algemene systeem wordt gedreven door de wet van universele onderlinge relaties. Als we allemaal met elkaar verbonden zijn dan heeft iedere actie, goed of slecht, invloed op mij!

De formule voor succes hangt af van dit algemene systeem en de eigenschappen van ieder die erin functioneert. Er is geen computer of vorm van intelligentie in de wereld die de mogelijkheid heeft om een specifieke berekening te maken voor onze toekomst. Wat gebeurt er als een persoon vooruit streeft naar gelang zijn verlangens liever dan slechts de huidige klappen die op ons afkomen te willen ontvluchten?

Ik ben afhankelijk van hetgeen anderen doen en kan dit niet veranderen. Als ik vooruit wil komen op mijn eigen conto moet ik alle voorwaarden vooraf kennen. Maar niemand weet iets vooraf. We hebben allemaal vrijheid van wil maar hoe kan iemand vrij zijn als hij volledig afhankelijk is van de voorwaarden die anderen hebben gecreëerd? Het is een vicieuze cirkel. Wij zijn niet in staat om de situatie te regelen door gebruik te maken van onze normale percepties van tijd, ruimte en beweging vanuit onze conventionele egoïstische denkgewoonten.

Er is echter een simpele logische oplossing. Als we zo’n systeem willen besturen hebben we slechts een mogelijkheid; we moeten boven onze persoonlijke berekeningen uitstijgen en beginnen met berekeningen te maken die het geheel ten goede komen en onze eigen situatie of andermans gedrag en houding negeren. Het maakt niet uit in welke staat dit grote systeem zich bevindt, we hoeven alleen boven onszelf uit te stijgen en aan allen te “geven”. Dit is het enige correcte besluit in en gesloten systeem. Er is geen andere succesformule!!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Puzzel Met 7 Miljard Stukjes
Laitman.nl Artikel: Het Oude Babylon Herrijst

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Revelation Of Godliness (Baal HaSulam)
Laitman.com Post: A Story About Joe Smith And Global Interdependence
Kabbalah Today Article: Anything But Survival

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed