Als Israël Zich Met De Naties Van De Wereld Verenigt

thirdEen vraag die ik heb gekregen: De mensen uit Israël lijden ten gevolge van het antisemitisme. Als zij de wet van “hebt uw naaste lief als uzelf” beginnen te volgen, en het systeem van relaties in het land veranderen, zullen dan de andere naties er mee ophouden Israël te haten? Hoe zijn deze dingen met elkaar verbonden?

Mijn Antwoord: Wij, Bnei Baruch hebben veel vrienden in de hele wereld, en deze globale gemeenschap laat zien wat er gebeurt met mensen die geleerd hebben over wat Kabbalah aan de wereld te bieden heeft. Deze mensen zijn ons dierbaar geworden en we kunnen allen voelen dat er liefde en eenheid tussen ons bestaan.

Als een persoon ziet dat je waardevolle kennis over de ziel, over de toekomst, over het lot van de wereld en de verbinding tussen iedereen, bezit, en als hij kan voelen dat al deze dingen waar zijn, dan verenigt hij zich met je. En dan zul je geen verschil tussen jullie voelen.

Dit is wat we in praktijk zien: er is geen afstand en geen verschil tussen ons in Israël of een van onze vrienden in de wereld. Zij zijn deel van onze groep en worden geleid door het “punt in het hart”. Er is geen verschil tussen ons binnen onze waarneming, onze handelingen, of onze houding ten aanzien van de Schepper. Bovendien, als je dicht komt te staan bij iemand van ver af, wordt hij zelfs dierbaarder voor je.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Foto’s Van Het Internationale Kabbalah Congres 2009
Laitman.nl Artikel: Hoe Word Je Een Kabbalah Leraar

Engelstalig:
Spiritual Search: “Thirteenth Talk: Equivalence of Form”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed