A.Einstein En R.Tagore Over De Aard Van De Werkelijkheid

what-do-villains-and-prophets-have-to-do-with-bnei-baruchs-virtual-groupAlbert Einstein: Gelooft u in de Goddelijkheid als iets wat van deze wereld afstaat?

Rabindranath Tagore (De Nobelprijswinnaar voor Literatuur, 1913): Niet geïsoleerd. De oneindige persoonlijkheid van de Mens begrijpt het Universum. Er kan niets anders bestaan dat niet opgenomen kan worden door de menselijke persoonlijkheid, en dit is het bewijs dat de waarheid van het Universum, de menselijke waarheid is. Ik heb wetenschappelijke feiten gebruikt om dit uit te leggen. Materie bestaat uit protonen en elektronen, waar ruimte tussen zit, maar de materie ziet er solide uit, zonder de verbindingen op de plekken die de individuele elektronen en protonen met elkaar verenigen. Op dezelfde manier bestaat de mensheid uit individuen, en toch hebben zij hun onderlinge verbinding bestaande uit de menselijke relaties, waardoor er een leefeenheid in de wereld van de mens bestaat. Het hele universum is op dezelfde wijze met ons verbonden, als individuen – het is een menselijk universum.

… De wetenschap heeft dat een tafel als zijnde een vast object een verschijningsvorm is en om deze reden dat wat de menselijke geest als een tafel waarneemt niet zou bestaan, als het verstand waardeloos zou zijn. Tegelijkertijd moet toegegeven worden dat het feit dat de eindige fysieke realiteit niets anders is dan een groot aantal afzonderlijk roterende centra van elektrische kracht, ook aan de menselijke geest toebehoort. Bij het begrijpen van de waarheid is er een innerlijk conflict tussen het universele menselijke verstaand, en dezelfde geest die in het individu zit. Het eeuwigdurende proces van verzoening wordt verricht in onze wetenschap, filosofie en onze ethiek. In elk geval is alle waarheid, die er eventueel is, maar geen relatie heeft met de mensheid, volkomen niet bestaand.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Werkelijkheid Die We Voelen Is Net Als Een Droom
Laitman.nl Artikel: De Hele Evolutie Is Gericht Op Ons Het Hoogste Niveau Van Het Bewustzijn Te Doen Bereiken

Engelstalig:
Talk: “Perception of Reality”
Article: “Soul as a System in the Model of the Universe”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed