“Engel” En “Duivel” Delen Van De Hersenen Vechten Om De Macht Binnen Ons In

crisis5In het Nieuws (van The Telegraph): Mensen hebben een “engel” en een “duivel” deel van de hersens, die constant in strijd zijn, om de controle, heeft onderzoek uitgewezen. Het “engel” gebied is sterk in individuen met goede zelfbeheersing, en minder uitgesproken bij mensen met een zwakke wil… De engel sectie leidt een persoon om abstracte overwegingen af te wegen, zoals “gezondheid” tegen de basis verlangens van het duivelse deel als ze zin hebben in vettig voedsel… Degenen wiens “engelen” zich niet luid genoeg hebben laten gelden, kozen het lekkerdere voedsel ongeacht de voedingswaarde.

Dr. Antonio Rangel, van het California Instituut voor Technologie (Caltech), wiens onderzoek in het blad Science gepubliceerd was, zei: “Uit het oogpunt van moderne neuro wetenschap, wordt de vraag het volgende: ‘wat is er bijzonder aan het schakelsysteem van de hersenen, dat we goede gedragszelfcontrole uit kunnen oefenen?'”

Mijn Commentaar: Eigenlijk maakt het niet uit wat er zo bijzonder aan is, omdat we de hersenen niet kunnen veranderen. De hersenen zijn slechts een uitvoerend mechanisme dat geactiveerd wordt door een beslissing die men neemt: men beoordeelt het doel dat hij voor zich heeft en hoe belangrijk het doel is. En dat laatste is reeds afhankelijk van iemands vrije wil: of hij zichzelf onder de invloed van de samenleving zal positioneren, waardoor zijn prioriteiten herstructureerd zullen worden.

Dit is hoe we geschapen werden om het vermogen te hebben om de behoefte te ontdekken om onszelf met de goede omgeving te omringen en om een volledige connectie met elkaar op te bouwen. Op deze manier – onder de invloed van anderen – kan men zichzelf beschermen tegen slechte beslissingen en gedragingen en als gevolg hiervan tegen het lijden.

Voor meer hierover, zie de sectie “De Invloed van de Omgeving” in het artikel “De Vrijheid“.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Mysteries Van Onze Waarneming
Laitman.nl Artikel: De Keus Voor De Juiste Omgeving Is Onze Enige Keus

Engelstalig:
Laitman.com Post: Where Is Our Freedom?
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: 14. In the Global Era.”Little Me in You, Little You in Me”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed