Welke Namen Moeten We Aan Kinderen Geven?

how-can-singularity-be-transformed-without-changingVragen die ik ontvangen heb over onze lessen, symbolen die tijdens de huwelijksceremonie gebruikt worden en namen:

Vraag: Ik heb naar de lessen geluisterd die u over het “Voorwoord bij de Wijsheid van Kabbalah” gegeven heeft. De laatste les werd op 21.11.2008 gegeven en eindigde met het punt 121. Gaat u verder door met de lessen over dit onderwerp?

Mijn Antwoord: De reguliere studie van het “Voorwoord van de Wijsheid van Kabbalah” eindigt daar omdat het vanaf dat punt beter is om Kabbalah te studeren uit het boek Talmud Eser Sefirot. Het materiaal wordt op dat punt namelijk extreem verwarrend – je kunt dit zelf controleren. Dit was bovendien ook een gewoonte van mijn leraar.

Vraag: Wilt u alstublieft de Kabbalistische betekenis uitleggen van de symbolen die tijdens het Joodse huwelijksritueel gebruikt worden: de Huppah (huwelijksluifel), het glas wijn, de ring, het geld voor de ring en voor de bruid, het breken van het glas, de Ketuba (het huwelijkscontract) etc.

Mijn Antwoord: Ze symboliseren alle de vereniging van het verlangen (het vat) met de juiste intentie (scherm) om het Licht te ontvangen (samensmelting met de Schepper). De Huppah is het scherm, de wijn is het Licht van Hochma, de ring en het geld zijn de inspanning om het scherm te creëren. De bruid is het verlangen, de Ketuba de voorwaarde voor de samensmelting, en het breken van het vat of het glas staan voor dat de correctie en de vereniging beginnen bij de onthulling van de gebroken, egoïstische verlangens. En het hele gezinsleven is de correctie van het vat.

Vraag: U heeft geschreven dat de Thora alle namen die spirituele wortels hebben bevat, en dat dit de namen zijn van spirituele krachten, die heilig of kwaadaardig kunnen zijn. Uit als deze namen, moeten we de “heilige” namen kiezen om aan onze kinderen te geven. Hoe weet ik welke namen heilig zijn?

Mijn Antwoord: Gebruik de namen die aan kinderen gegeven zijn door de eeuwen heen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Crisis Will Erase the War of the Sexes
Kabbalah Today Article: What’s In a Name?
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: “Discover Your Root, Discover Your Name”
The Book of Zohar: “The Night of the Bride”

One Comment

  1. uxogusuwog…

    Univision Com Noticias

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed