We Zijn Net Als Een Stukje Hout In Een Stormachtige Zee

immerse-into-the-waters-of-bestowal-and-you-will-become-pureDe crisis van tegenwoordig is de openbaring van de Schepper aan de wezens, maar het geschiedt van de tegenovergestelde zijde. Globalisering is de Scheppers kracht van eenheid en verbinding. Tegenwoordig wordt deze kracht aan iedereen onthuld, en dit is waarom iedereen zich afhankelijker begint te voelen van iedereen anders, en dat hij aan iedereen behoort en dezelfde pijn deelt.

Dus de Schepper wordt reeds aan de schepselen onthuld, maar van Zijn tegengestelde kant. Ik zie dit net als een dokter die naar de patiënt kijkt en ziet dat de patiënt alle symptomen van zijn ziekte begint te voelen. De ziekte van de mensheid is zich aan het manifesteren en openbaren, en we moeten het omkeren – dit wil zeggen het op de juiste manier ervaren.

We zijn de generatie die de openbaring van de Schepper begint te ervaren, en het gebeurt al! Tegenwoordig zijn de uitgangspunten van een gewoon persoon en een Kabbalist niet zo verschillen. Het is alsof een persoon door een stormachtige zee drijft, en rondgeslingerd wordt door de golven als een klein stukje hout. Alles hangt af van zijn instemming om aan deze stormachtige zee vast te houden en zich ermee te verenigen.

Zodra hij instemt, zal zijn onmiddellijk de onrust ophouden te voelen en zal hij de veranderingen in de zee opmerken. Een volmaakte vrede zal onmiddellijk de zee van het Hoogste Licht overnemen. Het stormt alleen omdat we elke handeling die de Schepper uitvoert weerstaan, en om deze reden kunnen we ons niet ontspannen en aan Hem toegeven en dus boven ons egoïsme, dat wens te strijden, uitstijgen.

Als we dit doen, zullen we voelen dat er niets verandert. Alle veranderingen zijn het gevolg van iemands strijd tegen de schepper, en het is de strijd die de zee stormachtig maakt. Het moment dat men zich niet meer verzet, zal hij de storm niet meer voelen en in plaats hiervan absolute vrede voelen.

Uit de les over Rabash’s artikel “De Activiteit van de Grootsten van de Natie” op 17.03.2009.

icon for podpress  Watch the Lesson, “The Activity of the Greatest of the Nation” [59:16m]: | Download 
icon for podpress  Listen to the Lesson, “The Activity of the Greatest of the Nation” [59:16m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed