We Moeten De Pracht Van Het Systeem Waar We In Zitten Openbaren

upper-worldVier en half duizend jaar geleden, was er reeds sprake van een situatie die vergelijkbaar was met die van vandaag, en er waren onderzoekers die dit vreemde fenomeen begrepen. Ze begrepen wat er aan de hand is binnen in een geïsoleerde samenleving, waar de onderlinge afhankelijkheid van iedereen geopenbaard wordt, en waar mensen beginnen te begrijpen dat de Natuur hen niet toestaat om correct met elkaar om te gaan, zoals de situatie van ze vraagt.

Ze onthulden de methode van met de natuur van de mens werken, om de mensen te helpen om op een juiste wijze met elkaar om te gaan, zodat ze zouden overleven. Echter, moet dit niet alleen omwille van de overleving gedaan worden, maar ook om overvloed, ontwikkeling en welzijn te verkrijgen. Ze ontdekten hoe het mogelijk is om een persoon te beïnvloeden, waarbij ze uitgelegd hebben dat we de structuur van het systeem moeten verwerven om dit te laten gebeuren.

Het is logisch dat we het systeem moeten ontdekken waarin we bestaan. Dit is noodzakelijk om te begrijpen wat ons samenbindt, op welke manier we onderling afhankelijk zijn en wat voor een soort eenheid moeten bereiken. We moeten ontdekken hoe onze natuur in elkaar zit, en wat we kunnen veranderen en wat niet, waarin we keuzevrijheid hebben en hoe we kunnen veranderen wat er veranderd moet worden.

We kunnen het programma niet veranderen, noch de materie waar we uit bestaan, en we kunnen het principe volgens welke het systeem functioneert ook niet veranderen. Het enige wat we kunnen en moeten veranderen is onze houding, waarbij we het perfectioneren om het gelijk te maken aan het integrale en harmonieuze systeem waarin we zitten. Dit is de enige vrijheid van keuze die we hebben. Het is echt een wonder hoe alles in de Natuur op een dergelijke wijze in elkaar gezet is, dat zelfs als we ons met andere aspecten wensen te bemoeien, we niets kunnen veranderen. We hebben een systeem ontvangen waar alles voorbepaald is, behalve dit ene ding. De verbinding tussen zijn onderdelen is een egoïstische verbinding, maar het kan getransformeerd worden en dit is precies wat we moeten doen.

Er is een wetenschap die uitleg geeft hoe we deze handeling kunnen uitvoeren. Als je deze wetenschap gebruikt, zal je in staat zijn om deze actie uit te voeren. Het spreekt nergens over behalve de verbinding tussen de mensen, die samengevat kan worden in één zin: “Houd van je naaste als van jezelf”. En dit wordt nu door verschillende problemen geopenbaard.

Deze wetenschap vertelt ons waar uit onze enige wilsvrijheid bestaat: de vereniging van de mensen met elkaar, en niets anders. Tegenwoordig wordt dit door de Natuur zelf onthuld, waardoor we het probleem in kunnen zien dat gecorrigeerd moet worden – de gebroken verbinding tussen ons. Het vertelt ons ook hoe dit systeem werkt, hoe we deze verbinding stap voor stap kunnen bereiken , en hoe dit hele enorme, universele, geweldige systeem in zijn volle pracht uit zal zien, als ieder en elk van ons en wij allen samen, de juiste verbinding zullen implementeren.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 05.03.2009.

Verwante Materialen:
icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept” [58:17m]:| Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept” [58:17m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Moeten De Pracht Van Het Systeem Waar We In Zitten Openbaren Laitman.com Post: In the News, “US a Likely Candidate for Civil Violence” Laitman.com Post: […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed