We Betalen Maaser Als We Beginnen Te Verlangen Naar Spirituele Ontwikkeling

How Does One Pay Maaser?Vragen die ik ontving betreffende Maaser:

Vraag: Is het mogelijk om de Machsom over te gaan zonder Maaser te betalen?

Mijn antwoord: Nee.

Vraag: Corrigeren we onszelf gedurende de eerste studietijd als we geen Maaser bijdragen?

Mijn Antwoord: Ja. Maar alleen gedurende de eerste voorbereidende stappen. Kabbalisten hebben nooit studenten geaccepteerd die weigerden aan deze voorwaarde te voldoen. Uiteindelijk is het zo dat ongeacht hoe intensief iemand het ook probeert, Malchut, de tiende Sefira, pas kan worden gecorrigeerd als hij een tiende van zijn bezit weggeeft aan anderen.

Vraag: Moeten nieuwe studenten die in hun eerste studiejaren bezig zijn ook Maaser geven? Wanneer zou iemand ermee moeten beginnen?

Mijn Antwoord: Iemand moet Maaser gaan geven als hij begint te begrijpen dat hij naar spirituele ontwikkeling verlangt. Zonder inzet gaat niemand vooruit. Maaser is een tiende deel van het verlangen, en kan alleen gecorrigeerd worden door het weg te geven.

Vraag: Ik heb een vraag over Maaser. Ik ben een dertienjarige jongen en studeer Kabbalah bij uw centrum. Ik verdien nog geen geld en ik kan niet aan mijn moeder vragen om dit te betalen omdat zij niet studeert. Bovendien heeft zij geen baan. Wat is de oplossing voor iemand die geen Maaser kan betalen? Ik steun het centrum door verspreidingsactiviteiten maar het probleem is dat ik geen Maaser kan betalen omdat ik het me niet kan veroorloven.

Mijn Antwoord: Alleen iemand met een persoonlijk inkomen hoeft Maaser te betalen. Wie geen persoonlijk inkomen heeft geen recht om Maaser te betalen.

Vraag: Als ik 10% van mijn inkomen weggeef voor verspreiding van Kabbalah zal ik dan honger lijden?

Mijn Antwoord: Heb je dat al eens werkelijk geprobeerd?

Vraag: Kan iemand die geen geld heeft Kabbalah studeren?

Mijn Antwoord: De Kabbalahstudie is niet afhankelijk van iemands financiële investeringen. Al onze studiematerialen zijn voor iedereen helemaal gratis beschikbaar op onze website.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Maaser Is a Law of Nature
Laitman.com Post: How to Calculate the Maaser
Laitman.com Post: Whose Money Supports the Existence of the Kabbalah Academy?
About Maaser

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed