Wat Moet Een Kabbalist Dragen?

club1Twee vragen die ik gekregen heb over fysieke observantie en Kabbalah:

Vraag: Als een persoon die Kabbalah bestudeert niet religieus of Joods is moet hij dan de voorbeelden opvolgen die gesteld worden door uzelf en de grote Kabbalisten, en daarom een baard laten staan en zich anders kleden?

Mijn Antwoord: Absoluut niet. Ik heb mijn “uitrusting” nodig om herkend te worden als een man die Kabbalah ontvangen heeft van de komaf van de Kabbalisten, omdat zij allen zo eruit hebben gezien (en zij waren veel meer orthodox dan ik, trouwens). Maar als je afstand neemt van de externe wereld, maken je externe uiterlijk en kleding helemaal niets uit. Bovendien zagen de Kabbalisten er behoorlijk anders uit drie duizend jaar geleden.

Vraag: U zegt dat ik door Kabbalah te bestuderen, naar het niveau van dubbele verhulling, daarna enkelvoudige verhulling kan stijgen, en daarna de Machsom kan overgaan en openbaring kan verwerven. Als dit waar is waarom ben ik dan niet verplicht om me aan de fysieke godsdienstige voorschriften te houden?

Mijn Antwoord: Fysieke observantie vormt een raamwerk voor het leven in onze wereld, maar is niet verplicht om onze ziel te corrigeren.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen
Laitman.nl Artikel: Hoe Organiseert een Kabbalist Zijn Dag?
icon for podpress  Kabbalah [4:31m]: Afspelen

Engelstalig:
Laitman.com Post: Improve the Quality of Your Life

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed