Wat Is De Betekenis Van De Regel “Een Oog Voor Een Oog”?

g202Een vraag die ik ontvangen heb: Heeft Mozes echt de regel “een oog voor een oog” onderwezen? Dit lijkt volkomen tegenovergesteld aan de regel “houd van uw naaste als van uzelf”. Als dit inderdaad zo was, wat betekent het?

Mijn Antwoord: Deze regel heeft betrekking op permanente lichamelijke schade toebrengen aan een slaaf, wat zou betekenen dat hij vrij gezet moet worden. Dit werd gedaan om te voorkomen, dat men elkaar lichamelijke schade toe zou brengen. Het had niets te maken met Mozes’ wensen, het is meer een Natuurwet van in balans brengen van zijn delen, waar bestraffing gelijk staat aan correctie.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Oorsprong Van Geluk
The Kabbalah Experience: “Questions and Thoughts”
Lesson: “Unconditional Love”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed