Vandaag Kan Je Vele “Kabbalisten” Op Elke Straathoek Aantreffen

highVragen die ik ontvangen heb over de Veda’s, theosofie, andere Kabbalisten en autisme:

Vraag: Ik vind uw boeken en lessen erg interessant. Ik wil Kabbalah op geen enkele wijze vergelijken met andere “leringen”, maar kunt u mij vertellen wat uw gedachten zijn over de “Veda’s”, de geleerdheid uit India? Ik wil graag begrijpen wat uw mening is over andere leringen, die vergelijkbare standpunten hebben, echter een andere “Kabbalah” benadering hebben.

Mijn Antwoord: Deze leringen zijn psychologisch en hebben betrekking op de begrenzingen van onze wereld.

Vraag: Zijn er contacten tussen de spiritueel gevorderde vertegenwoordigers van Kabbalah en spiritueel gevorderde vertegenwoordigers van Theosofie?

Mijn Antwoord: Nee!

Vraag: Elke keer als Kabbalah op tv genoemd wordt, wordt de naam van een bepaalde moderne Kabbalist, Rafael vaker genoemd dan uw naam. Deze Rafael legt uit dat Kabbalah zegt dat de Messias binnenkort naar de wereld zal komen, wat volkomen haaks staat op wat u zegt. Kunt u hier alstublieft iets over zeggen?

Mijn Antwoord: Ik ken hem niet. Ik weet alleen dat er vandaag de dag heel veel “Kabbalisten” zijn op iedere straathoek…

Vraag: Ik had onlangs het genoegen om naar de Bar Mitzvah te gaan van een jonge zwaar autistische jongen, David. Hij zong daar alle zeven Thora lezingen met perfecte hoogte en toon. Je kon een speld horen vallen: het was wonderbaarlijk. Zijn moeder zei daarna tegen me dat David zegt dat de woorden naar hem toe zingen. Wat zegt Kabbalah over de Hebreeuwse letters op de manier dat de letters naar de jongen toe zingen en wat zegt het over kinderen die een zware handicap hebben?

Mijn Antwoord: Autistische mensen zijn niet in staat om correcties uit te voeren. Het is een bijzondere levenscyclus van de ziel in onze wereld. Onze taak is om ze te helpen; dit zal zowel ons als hen corrigeren.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Origin and Purpose of Eastern Teachings
Laitman.com Post: Kabbalah Is a Scientific Study of the Spiritual World
Laitman.com Post: Where Have You Seen Other Kabbalists?
The Kabbalah Experience: “Questions and Thoughts”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed