Uitverkoren Zijn Is Niet Hetzelfde Als Superieur Zijn

withoutEen vraag die ik ontvangen heb: Het is mogelijk dat Joden op een bepaald punt het uitverkoren volk waren, maar ik betwijfel of dit nog steeds het geval is. Op welke manier zijn de Joden beter of slechter dan andere naties? Dit soort denken zou een uiting van het egoïsme zijn, of niet. Natuurlijk kunt u de Thora citeren, maar de Thora zegt ook dat de Arabieren door G-d uitverkoren werden, en dat G-d beloofd had om ze te laten vermeerderen als de sterren in de hemel en ze boven de andere naties te verheffen. En we zien dat ze zich vermenigvuldigd hebben als de sterren en dat ze eigen olie hebben.

Mijn Antwoord: Om uitverkoren te zijn betekent verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van de methode van correctie aan de wereld – de wetenschap van Kabbalah. Het betekent niet hetzelfde als superieur zijn aan wie dan ook. Zie Baal HaSulam’s artikelen “De Openbaring van de Goddelijkheid (Matan Torah)” en “Arvut (Wederzijdse Garantie)”.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We’re All Children of the Creator
Laitman.com Post: My First Book In Arabic
Laitman.com Post: Anyone Who Aspires to the Creator Can Become Israel
Interview with the Future: Part 2 Realizing the Choice – A Chosen People
icon for podpress  Fixing the Middle East [4:53m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed