Tijd Is Het Subjectieve Gevoel Dat Iets Wat Ontbreekt Later Zal Komen

machsomEen vraag die ik heb ontvangen: Hoe leggen Kabbalisten de parameter van tijd uit, die we voelen met onze zintuigen en kunnen meten met de technische instrumenten van deze wereld?

Waarom hebben wij de factor en het gevoel van tijd nodig en waarom vervaagt dit gevoel nadat men de Machsom overschrijdt?

  • Hoe en waarom creëren wij tijd van binnenuit?
  • Welke invloed kan een persoon uitoefenen op tijd en welke invloed heeft tijd op een persoon?
  • Tot slot welke invloed heeft tijd over de aarde als geheel en omgekeerd?

Mijn antwoord: Tijd wordt geproduceerd door het egoïsme. Tijd is het gevoel van het verschil wat bestaat en wat zal bestaan. Maar als iemand de toekomst als iets dat al is ontvangen ziet, dan denkt hij niet aan tijd, hij heeft niet het gevoel dat er iets ontbreekt dat in de toekomst zal komen.

Aan de andere kant als een persoon volledig gelooft zonder enige twijfel, dat hij op dit moment iets nog niet heeft ontvangen maar dat dit later zal gebeuren, dan zijn het heden en de toekomst hetzelfde voor hem. Er is dan geen verschil omdat de toekomst niets toevoegt aan het heden. Dit is waarom het stijgen boven het egoïsme, ons toestaat om het heden en alleen het heden binnen te gaan.

Het is geschreven dat iemand die naar de Schepper streeft, de tijd samendrukt. Feit is dat de hele afbeelding van de wereld in ons is, inclusief de parameter van tijd.

Verwante Materialen±
Laitman.com Post: Time – Illusion or Reality?
Laitman.com Post: There Is No Time In the Torah
Laitman.com Post: There Are No Speeding Tickets In Spirituality
Shamati #36. ” What are the Three bodies in a Man” – Lesson 2, Part 2 
icon for podpress  Consciousness [4:00m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed