Onze Vooruitgang Is Afhankelijk Van Ons Verlangen En Onze Inspanningen

how20do20you20fight20group20lazinessElk proces van groei en ontwikkeling op het vegetatieve en dierlijke niveau, elke verandering, bestaat uit twee stappen: de handeling zelf en het resultaat, die van tevoren vaststaat en simpelweg aan ons onthuld wordt.

Een kogel gaat door een raam heen, en het raam breekt. We denken dat de oorzaak hiervoor het afschieten van de kogel is, en dat het resultaat het brekende glas is. Echter is dit niet het geval. Alles wordt van tevoren gepland, het resultaat van onze handelingen bestaat al, en brengt precies die oorzaken in beweging, die wij kunen zien.

Als politici over de hele wereld schreeuwen, hun armen in de lucht gooien en iets proberen te doen, betekent dit dat de gebeurtenissen, die een hele lange tijd in de spiritualiteit bestaan, in onze fysieke wereld zich moeten manifesteren. Dit is de reden waarom bepaalde materiele voorwerpen gebruikt worden.

In de tussentijd, lijkt het voor ons alsof de politici juist deze gebeurtenissen vaststellen. Echter is dit een illusie – een spel, een poppenspel. Gedurende de pauzes, waarin het decor verandert, wordt de mens gedwongen om boven dit alles uit te stijgen en het Hoogste Bestuur te beseffen, die deze show voor de mensheid aan het opvoeren was, door de hele geschiedenis heen.

We moeten van de ene stap naar de andere stap stijgen, tot aan de volledige correctie. Al deze stappen werden heel lang geleden voor ons voorbereid, aangezien alles vast staat sinds de wereld geschapen is. Alles wat er voor ons overblijft is om de inspanning te leveren. En alles wat van ons verlangd wordt is om te proberen te onthullen, te proberen te voelen en ons voor te stellen wat onze volgende staat is. In mate, waarin we ons zelf onze toekomstige toestand wensen voor te stellen, groeien we en vorderen we er naar toe, net zoals een kind die een volwassene wil zijn. Dit is het verschil tussen het dierlijke en menselijke niveau. Met zijn verlangen en inspanning, trekt de persoon zijn meer gevorderde staat naar zichzelf toe.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: You Are Responsible For All The Crimes In The World
Laitman.com Post: A Peek Into The Backstage Of The Show Called “Life”
Laitman.com Post: The Conditions For Correcting The Soul
Laitman.com Post: The One Action Where We Implement Our Free Will
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”
Kabbalah Revealed: Chapter 6 – “Choosing the Right Environment for Correction”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed