Ons Leven Is Afhankelijk Van Onze Houding

there-are-no-creatures-on-other-planetsEen vraag die ik gekregen heb: Wat betekent het om een “goede houding ten aanzien van anderen” te hebben? Een gewone persoon staat ’s ochtends op, gaat naar zijn werk en heeft alleen een paar uur over voor zijn gezin. Hij zegt: “Ik werk, ik hou me aan de wet, ik ben goed voor mijn gezin en ik heb een goede houding ten aanzien van anderen”. Is dit voldoende?

Mijn Antwoord: Er moet een gevoel van gemeenschap zijn, dat ons helpt om iets hogers te bereiken. Om er mee te beginnen, moet een persoon begrijpen dat hij alleen zijn geld kan verdienen onder de voorwaarde dat hij eerlijk is binnen zichzelf in. Dit is niet eenvoudig; het moet aangeleerd worden.
We zouden binnenkort de situatie kunnen bereiken, waar we niets te eten hebben, en de mensen zullen begrijpen dat de beschikbaarheid van voedsel niet van de oogst afhankelijk is, maar alleen aan hun houding.

We zouden een toestand kunnen bereiken waar we de aarde zouden verzorgen met alles wat het nodig heeft, maar dat onze houding ten aanzien van de mensen waarvoor we dit doen verkeerd is, en dat we om deze reden niets van de grond zullen krijgen – geen enkele kervel, geen enkele tomaat, niets.

We kunnen hier een film over maken. Een persoon plant een veld vol tomaten, maar ondanks zijn inspanningen, groeit er niets anders dan onkruid, totdat hij zijn houding verandert. Dit komt doordat we onze natuur moeten corrigeren, en niet op het dierlijke, plantaardige of levenloze niveau, maar op het menselijke. Er is niets bijzonders aan dat wat ik vertel, het is allemaal rationeel. Het feit is dat de mensen de Natuur op een negatieve manier beïnvloeden, op alle niveaus onder ze.

We zullen een toestand bereiken waar de mensen zullen voelen dat als je niet de juiste intentie hebt, er niets zal gebeuren en zodra men de juiste intentie vormt, zal men een zegen ontvangen. Dit wordt de “openbaring” genoemd, maar het gebeurt via het pad van het lijden. Dit is een harde manier van onderwijs! Door verschillende systemen, zal de Natuur ons dwingen om te zitten en te leren hoe we een juiste intentie en houding moeten krijgen. Door het grote lijden, problemen, ziektes en de chaos, zullen we leren dat het enige dat we moeten leren is om een juiste intentie te krijgen.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 05.03.2009

icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept,” [58:17m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept,” [58:17m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed