Oneerlijk Zaken Doen Is Een Beetje Als Geroosterde Lam – Je Kunt Het Niet Alleen Opeten Maar Je Kunt Het Ook Aan Niemand Anders Geven

A Little Secret to Financial Success, and More...Een vraag die ik heb ontvangen: De wereld van vandaag is globaal geworden; we zitten allen vast in een “klein dorpje”. Stel dat een persoon iets wil kopen, en een ander wil het verkopen. Hoe moet deze transactie plaats vinden in een geglobaliseerde wereld? Normaal gesproken gaan mensen onderhandelen, de verkoper wil het tegen de hoogste prijs verkopen en de koper wil het tegen de laagste prijs kopen, en uiteindelijk bereiken ze het tussenpunt.

Mijn Commentaar: Dit is eigenlijk niet waar. Als ik een winkel binnen loop en ik zie iets wat ik wil, wil ik het niet kopen – ik wil het meenemen, net zoals een kind dat komt en neemt wat hij wil hebben. Dit is onze natuur.

Wat hebben de bezitters van die financiële piramide constructies gedaan? Ik investeer mijn geld in een bank, en de bank geeft het aan me terug met rente. Dat is de afspraak. Maar de banken hebben de overeenkomst geschonden door al mijn geld in te willen pikken. Dit is wat iedereen in de essentie is overkomen.

We hebben een toestand bereikt waarin onze wil om te ontvangen – ons egoïsme, ons volledig onder controle heeft. En het staat ons niet toe om eerlijk zaken te doen. Iedereen is bereid om te stelen, moorden en al het andere te doen wat er voor nodig is om te “slagen”. De oorzaak voor dit gevoelloze gedrag is onze egoïstische natuur. Egoïsme heeft ons onder controle net als een poppenspeler.

Het is precies dit egoïsme dat ons gedwongen heeft om onze financiële systemen en piramide constructies op te zetten. En mensen blijven nog steeds hun geld in andere banken investeren, terwijl ze weten dat deze ook kunnen instorten. Maar de bankiers malen daar niet om – elk van hen wil de volgende 50 miljard dollar verdienen, naast alles wat hij al heeft en bovendien nooit kan uitgeven.

Stel je voor dat er een stuk lam aan het roosteren is. Ik verslind het met mijn ogen, en ik wil het liefst dat hele ding opeten! Maar wat gebeurt er? Na een half pond te hebben opgegeten, of misschien maximaal één pond, kan ik absoluut niets meer op krijgen. Ik kijk naar het restant en ik denk: “Ik kan dit toch niet weggooien!” Maar ik kan mezelf er ook niet toe dwingen om het aan iemand anders te geven! Dus ook al investeert een persoon 50 miljard dollar in een onderneming, en beseft hij dat deze investering waardeloos zal zijn, toch probeert hij zijn kapitaal verder en verder op te bouwen. Hij kan zich zelf er niet van weerhouden.

Dit is wat ons voortdurend groeiende egoïsme met ons gedaan heeft! Een oud parabel zegt dat een engel des doods een zwaard brengt naar de man, die van het egoïsme stervende is, en de zwaard heeft een druppel gif op het uiteinde. Maar deze druppel geeft een moment genot, waar hij niet zonder kan leven. Dus de man opent zijn mond en slikt deze druppel door – en gaat dood. En dit is hoe we aan het sterven zijn vanaf het moment dat we geboren zijn. Toch zal precies dit egoïsme, dat nu geopenbaard wordt, ons in staat stellen om zijn heerschappij over ons te onthullen en de behoefte om er aan te ontsnappen. Dit zal onze “uittocht uit Egypte” zijn.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Egoism Can Force Us to Become Extinct
Laitman.com Post: The Evil Eye Is Our Own Egoism
Kabbalah Today Article: “To Be or Not to Be?”
Attaining the Worlds Beyond: “Eradicating Egoism”
Baal HaSulam Article: “Introduction to the Book, The Tree of Life”, Item 19
icon for podpress  The Ego’s Grip on our Choices [02:14m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed