Hoe Het Geweld Onder Onze Jeugd Tegen Te Houden

all-the-people-in-the-world-are-sick-with-the-same-sicknessEen vraag die ik gekregen heb: U zegt dat het egoïsme onder de jonge generatie niet tegengehouden kan worden: een 11-jarig kind kan een ander kind neersteken. Waar gaat dit heen? Wat zal er over tien of vijftien jaar gebeuren, als deze kinderen 10-jarige kinderen, 20 zijn?

Mijn Antwoord: Ten eerste voelen de kinderen zich niet verplicht om onze wetten na te leven, omdat ze niet gestraft kunnen worden. Ze kunnen niet door de rechtbank bestraft worden, wegens hun leeftijd. Wat zal er dus gebeuren? Naar mate het kind ouder wordt, groeit er een beschermende kracht in hem, zowel als angst, de behoefte om als volwassene in de wereld te leven. Dus een ding zou helpen, als we ze als volwassenen zouden behandelen.

Maar de waarheid is, dat onze wetten niet geschikt zijn voor kinderen. Er zouden wettelijke regels moeten zijn voor iedere leeftijdscategorie en ze zouden anders moeten zijn voor jongens en meisjes. We zouden moeten weten wat van ze te eisen en hoe ze te straffen. Ze moeten kunnen zien wat het juiste gedrag is, volgens het systeem van beloning en bestraffing.

Een kind moet dit weten – dit is een ware systeem van opvoeding. Het is een systeem dat tegen de wrede dierlijke natuur van de menselijke wezens kan werken en in staat is om een echte persoon te vormen of te creëren. Voor elke actie moet er een bijpassende reactie zijn. Dit is hoe een moeder een kind grootbrengt: ze geeft hem knuffels voor een ding en straf voor iets anders.

Dit is hoe we de “klei” vorm moeten geven. En kinderen begrijpen dit, aangezien zij de “klei” zijn, die het verlangen bevatten om genot te ontvangen. We kunnen dit verlangen beïnvloeden door het volgende te zeggen: als je deze vorm aanneemt, zal je iets lekkers ontvangen, en als je een andere vorm aanneemt, zal je bitterheid voelen. Dit is hoe we een mens kunnen creëren.

Echter, als we het kind toestaan om alles te doen wat hij wil en negatieve vormen van gedrag suggereren, zoals dat het kind leert van wrede, walgelijke spelletjes waarin mensen elkaar vermoorden, en dit op tv getoond wordt en ze het ook op het internet zien, en er ook geen straf vanuit de maatschappij er naar uit gaat, wat zal er dan volgen uit dit soort opvoeding? Een schattige peuter zal een misselijkmakend kind worden.

We moeten dus eerst de ouders opvoeden over het proces van het creëren van een systeem van opvoeding voor hun kinderen. Anders zal de volgende generatie zeker slechter zijn dan de vorige.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “De Essentie van Religie en Zijn Doel” op 17.02.2009.

icon for podpress  Watch the Lesson, “The Essence of Religion and Its Purpose” [55:02m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “The Essence of Religion and Its Purpose” [55:02m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed