Hoe Een Juiste “Relatie Toezichthouder” Op Te Zetten

where-do-our-thoughts-ideas-and-dreams-come-from1Een vraag die ik ontvangen heb: Alle landen lijken over eenheid te spreken, maar in de tussentijd stijgen hun tarieven. Hoe kunnen we de mensen laten weten wat ze nodig hebben om niet meer van de rest van de wereld afgescheiden te zijn?

Mijn Antwoord: Mensen missen het begrip over wat er aan de hand is. De oude manier van denken biedt ze een recept dat effectief en betrouwbaar lijkt: laten we ons van andere landen afscheiden en onze interne kwesties oplossen. Met andere woorden, laten we zo weinig mogelijk geld uitgeven buiten ons land, terwijl we zoveel mogelijk van buiten af ontvangen en opnemen.

Dit soort gedrag is typerend voor een persoon die zich in een crisis bevindt – hij wil zoveel mogelijk bewaren en hamsteren, terwijl hij bijna niets uitgeeft. Hetzelfde gedrag is ook typerend voor overheden. Dit is een egoïstische zelfbehoud reactie. Maar vandaag de dag, doodt het ons, en het zal alleen tot oorlog en Nazisme leiden.

Toch is het mogelijk om een ander soort houding aan te nemen: om af te stappen van de instinctieve, egoïstische reactie van onszelf van anderen isoleren, en om samen na te denken wat we moeten doen. Als het enige dat ons kan redden vereniging met iedereen is, omdat we onderling verbonden zijn door een innerlijke band, laten we dan onze verbindingen corrigeren.

Landen moeten tot overeenstemming komen dat er een “relaties toezichthouder” zou moeten zijn. Deze overeenkomst moet zijn dat ieder land de hoeveelheid middelen ontvangt en consumeert dat het nodig heeft, en als het extra winst maakt, het land dit winst in een wereldfonds stort. Als de wereldwijde gemeenschap hiermee instemt en de behoefte hieraan begrijpt, zal de mensheid gered worden. En mensen zijn reeds in staat om dit te begrijpen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Hebben Geen Overschot Nodig In De Toekomstige Samenleving
Laitman.nl Artikel: Als Gevolg Van De Crisis, Zullen Alleen De Eerste Levensmiddelen Overblijven

Engelstalig:
Laitman.com Post: Nazism – The Future of Humankind?
From Chaos to Harmony: Chapter 8 – “Everything is Ready (for Life’s purpose). Egoists and Altruists”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed