Het Verschil Tussen Het Darwinisme En Kabbalah

soulEen vraag die ik ontvangen heb: Ik begrijp nog steeds niet wat u over het Darwinisme denkt. Steunt Kabbalah het?

Mijn Antwoord: De externe processen die door Kabbalah en het Darwinisme beschreven zijn, komen overeen omdat evolutie klaar duidelijk is. Volgens Darwin echter, wordt het mechanisme van de evolutie gebaseerd op een strijd om overleving, daar waar het volgens Kabbalah gebaseerd is op het verwezenlijking van de Reshimot.

Je kunt zeggen dat het hetzelfde is, omdat de Reshimot ook naar evolutie leiden, net zoals een strijd of concurrentie. Echter, volgens Darwin is het proces, chaotisch en onzeker, daar waar volgens Kabbalah, alles volgens exacte en gedefinieerde stadia van ontwikkeling verloopt. Niets is onzeker. Het begin toestand, alle staten van ontwikkeling en het objectief (de uiteindelijke toestand) bestaan alle vanaf het begin af aan. De snelheid en het proces van ontwikkeling worden bepaald door de vrije en bewuste deelname van de mens aan dit proces.

Dit is wat Rav Kook, een Kabbalist die in de 20e eeuw leefde, met de volgende vers bedoelde, waar hij zei dat de evolutie theorie meer op Kabbalah lijkt dan iedere andere theorie:

“תורת ההתפתחות… היא מתאמת לרזי עולם של הקבלה יותר מכל התורות הפילוסופיות האחרות. הרב קוק. אורות הקודש. ח”ב, התגלות העולם סעיף יט ע’ תקל”ז

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Vatican Accepts Darwin’s Theory, But Kabbalah Does Not
Laitman.com Post: We Will Evolve to Acquire Power Over All of Nature
Laitman.com Post: All of Evolution Is Aimed at Making Us Attain the Upper Level of Consciousness
The Open Book: “View on Evolution from the Perspective of Kabbalah”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed