Het Vermogen Verliezen Om “Helder Na Te Denken” Is Een Natuurlijk Onderdeel Van Het Groei Proces

creationVragen die ik ontvangen heb over Kabbalah’s relatie met de Afrikaanse religies, mensen met geestesziekten en meer:

Vraag: Is het mogelijk om Kabbalah te bestuderen en tegelijkertijd niet Europese religies te studeren, of zijn bepaalde voorwaarden nodig? Ik beoefen religies zoals Santeria, Voodoo en andere Afrikaanse religies.

Mijn Antwoord: Het maakt niet uit wat je doet. Ga door met Kabbalah te bestuderen en de waarheid zal aan je geopenbaard worden.

Vraag: U openbaart Kabbalah aan vrouwen en kinderen, maar u sluit per categorie mensen uit met zware depressies en “mentale afwijkingen”. Kabbalah is uiteraard contra-indicatief voor een specifiek deel mensen met geestesziekten, maar onder deze mensen met mentale stoornissen, zijn er sommigen voor wie Kabbalah een geneesmiddel zou zijn, net als LSD in de jaren zestig. Ik denk dat psychiaters en psychologen onder uw studenten, degenen die u vertrouwt een speciaal programma zouden kunnen ontwerpen om Kabbalah te bestuderen voor bepaalde kandidaten in deze categorie.

Mijn Antwoord: Maar ook als zou er maar één incident plaats vinden, zouden Kabbalah en ik hier de schuld van krijgen!

Vraag: Als een persoon die de wetenschap van Kabbalah bestudeert zijn scherpe perceptie kwijtraakt, ofwel dat deel van zijn bewustzijn dat “helder nadenken” genoemd wordt, kan hij dan doorgaan met het studeren van Kabbalah of niet?

Mijn Antwoord: Dit is een normale staat voor een persoon die de overstap maakt van de ene gradatie naar de andere tijdens het proces van het verwerven. En in feite gebeurt het altijd in het groeiproces: het verleden verdwijnt en wordt vervangen met nieuwe inhoud, die de betere kwaliteit heeft dan het oude.

Vraag: In plaats van brede verspreiding van de Kabbalah campussen, zal er enige beperking zijn wat betreft toelating van de mensen in de dagelijkse les of de belangrijkste groepen?

Mijn Antwoord: Nee.

Vervolg van de vraag: Wat als er meer mensen willen studeren, dan er ruimte voor is?

Mijn Antwoord: Dan zullen we meer ruimte huren!

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Light Will Dispel the Darkness
Laitman.com Post: Psychiatry and Kabbalah
Laitman.com Post: The Science of Kabbalah Is Closer to You Than Ever
The Kabbalah Experience: “Spiritual Work”
Introduction to the Book of Zohar: “Items 19-25″

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Vermogen Verliezen Om “Helder Na Te Denken” Is Een Natuurlijk Onderdeel … Laitman.nl Artikel: Nieuw Onderzoek Zegt: We Zijn Geboren […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed