Het Stijgen Van De Markt Is De Stilte Voor De Storm

calmEen vraag die ik gekregen heb: Gedurende de afgelopen maanden is de NASDAQ met 20% gestegen, wat lijkt te suggereren dat de crisis over is. Wat denkt u hierover?

Mijn Antwoord: De effectenbeurs is een spel. Het kan opeens opspringen zonder een realistische basis of oorzaak. Zijn de piramidespelen makers gestopt met het maken van hun snode plannen? Terwijl iedereen onder de indruk is dat ze bankroet gaan, zijn ze juist de miljarden dollars aan het verslinden die ze van de overheid gekregen hebben, en ze gaan door met het opbouwen van hun piramides, alleen op een wat subtielere wijze.

Voor dit moment viert het ego overwinning. Maar er is geen sprake van een echt geneesmiddel, van een correctie. Het ego gaat op dezelfde voet door, waarbij er nieuwe ramp bekokstoofd wordt. Dus als je denkt dat alles gefixt is, en terug naar het normale, zit je in de slechtste toestand die er is. Het is net als het niet kunnen van de vijand die je omringd heeft en zich klaar maakt om je aan te vallen.

Je kunt er zeker van zijn dat het ego uiteindelijk de kop op zal steken, en dat de situatie nog erger zal zijn dan ervoor. Maar voor nu lijkt het dat alles prima is. Uiteindelijk heeft iedereen winst gemaakt, en waren er geen verliezen.

Het feit is dat er geen toezichthouder is voor het groeiende egoïsme van de mensen. Economie is geen wetenschap – het volgt slechts het egoïsme van de mens. Dus is de hele economie erop gebaseerd om jou het minste te geven, terwijl ik zelf het meeste krijg, en indien mogelijk, zal ik je ook nog kosten berekenen terwijl ik niets aan jou betaal. De economie lijkt meer op gelegaliseerde diefstal. Denk zo: wat is de overeenkomst die tussen ons bestaat? Je en ik wisselen goederen uit, alleen omdat ik ze niet door middel van dwang van je kan afpakken. Ik moet je iets in ruil geven, alleen omdat ik geen keus heb.

De economie is een weerspiegeling van ons egoïsme, en ons egoïsme groeit voortdurend. Het is niet bereid om zich met wie dan ook te verenigen, en het schopt ons om iedereen uit te buiten. Dus wat voor een toezichthouder kan er dan überhaupt bestaan?

De manier om een toezichthouder te maken voor het egoïsme, voor de menselijke relaties is om twee regels na te leven: “Doe een ander niet aan, wat je zelf niet aangedaan wil hebben” gevolgd door “heb je naaste lief als jezelf”. Maar het is zeker niet de richting die de economen vandaag de dag op gaan, als ze op zoek zijn naar een toezichthouder. En dit is waarom ze het ook niet zullen vinden. In de tussentijd zal de volgende ramp kwalitatief krachtiger zijn. Het hoeft niet perse financieel te zijn, te maken te hebben met de effectenbeurs of de banken; het kan epidemieën betreffen, klimaat anomalieën etc.

Het feit dat we nu door een onderbreking gaan, zonder iets gecorrigeerd te hebben, duidt er op dat de volgende ramp nadert. Dit is geen pauze of het einde van het probleem, maar het getuigt van de snelheid van het proces, wat betekent dat de volgende golf van de crisis niet ver weg is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De “Stimulans Plannen” Staan Gelijk Aan Het Behandelen Van Een Alcoholist Met Onbeperkt Gratis Drank
Laitman.nl Artikel: De Prognose Van Ben Bernanke Is Verkeerd
Laitman.nl Artikel: Laat Je Niet Bedonderen Door Het Stijgen Van De Markt
Laitman.nl Artikel: Aan Anderen Denken Is De Sleutel Tot Het Beëindigen Van De Crisis

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Stijgen Van De Markt Is De Stilte Voor De Storm Laitman.nl Artikel: De Prognose Van Ben Bernanke Is Verkeerd Laitman.nl Artikel: De Hele Mensheid […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed