Het Egoïsme Van De Wereld Kan Van Amerika Geleerd Worden

a-new-years-wish-to-the-worldEen vraag die ik ontvangen heb: Veel studenten die bij onze virtuele Studie Centrum studeren, wonen in Noord Amerika – de plaats die het meest getroffen is door de crisis. Hoe moeten zij naar de crisis kijken? Hoe kan hun situatie verlicht worden en wat kunnen ze doen?

Mijn Antwoord: In tegenstelling tot andere landen, heeft Amerika enkele unieke kwaliteiten. Ten eerste, is het een samensmelting die het hele “Babylon” bevat – alle 70 naties van de wereld, en dit is goed voor Amerika. Aan de andere kant zitten de Amerikanen aan de extreme kant van het egoïsme: elke persoon wenst alles voor zichzelf alleen te ontvangen en eist persoonlijke vrijheid, en dit is de reden waarom Amerika met zulke tegenslagen te kampen heeft. Dus aan de ene kant bevinden ze zich in een moeilijke situatie, maar aan de andere kant kan het voor ze makkelijker te zijn om de concepten van de gemeenschap en wederkerigheid te accepteren.

Hun enorme kracht zal ze snel helpen te beseffen dat zelfs dit ze niet kan redden. Een persoon zonder geld denkt dat als hij geld zou hebben, hij gered zou zijn voor de crisis. Echter, mensen die wel geld hebben en de mogelijkheid om snel dollars te drukken, zullen er snel achterkomen dat ze helemaal geen kracht hebben, ondanks het feit dat ze de Bank of America bezitten.

Amerikanen wilden een voorbeeld stellen voor de hele wereld als zijnde een land van het consumerisme. Maar dit concept is reeds gedateerd en ze zijn zich bewust aan het worden van hun fouten. Amerika is het land bij uitstek om het egoïsme van de wereld te bestuderen. Het is de enige plek in de wereld waar het egoïsme openlijk domineert, in de vorm die door iedereen begrepen en aanvaard is, zonder enig compromis of pretenties. Dit is waarom alles wat in Amerika gebeurt de hele wereld zal beïnvloeden. Laten we hopen dat het begrip snel zal komen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Zal “Mijn Huis Is Mijn Fort” De Nieuwe Amerikaanse Ideologie Worden?
Laitman.nl Artikel: Het Uur Van De Waarheid Voor Het Amerikaanse Volk
Laitman.com Post: “The End of America” – Or Is It?

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Uur Van De Waarheid Voor Het Amerikaanse Volk Laitman.nl Artikel: Het Egoïsme Van De Wereld Kan Van Amerika Geleerd Worden Laitman.nl Artikel: Amerikanen Zijn Optimistisch, Maar […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed