Het Ecologen Debat: Is De Mens Anders Dan Schimmel En Konijnen?

munichDe beroemde ecoloog, Professor Victor Dolnik schrijft het volgende over de overgang van het egoïsme naar het altruïsme:

Het publieke bewustzijn heeft een wonderbaarlijk snelle overgang gemaakt van een lasterlijke, onterende houding ten aanzien van de Natuur naar een houding van bijgelovige verheerlijking. Dit laatste wordt nu het “ecologisme” genoemd. Maar het ecologisme is niet erg nuttig, aangezien het gestaafd is op hetzelfde antropocentrisme als vroeger – “Het algemene goed is goed van de mens”.

Als het ecologische denken authentiek was, in plaats van “ecologisch”, moet het gericht worden op de biosfeer: “Het enige wat goed voor de mens kan zijn is alles wat goed is voor de biosfeer”.

En dit is wat hij gezegd heeft over de twee mogelijke manier van het besturen van de schepping (het pad van Kabbalah en het pad van het lijden):

Ik zou heel graag het antwoord willen weten op de vraag: Tot welke soort behoren wij? Is het echt een soort dat bestuurd wordt door niets anders dan de primaire factoren? Zijn we niet anders dan schimmel of konijnen, die zich voortplanten tot dat ze verhinderd worden door de primaire factoren? Of zijn we een soort dat zijn strategie kan veranderen als we waarschuwingssignalen uit de biosfeer ontvangen?

De meeste ecologen schrijven de mens toe aan het laatste. Hun hoofdargument is: de mens kan de nodige genetische programma’s volledig zijn kwijtgeraakt. En ook al zijn deze programma’s niet weg, ze functioneren niet onder de huidige omstandigheden, die volkomen anders zijn dan de primaire.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Hele Evolutie Is Gericht Op Ons Het Hoogste Niveau Van Het Bewustzijn Te Doen Bereiken
Laitman.nl Artikel: Kabbalah Verklaart Het Verschijnen Van Materie, Het Universum En Mensen

Engelstalig:
Laitman.com Post: Crisis and Resolution
Kabbalah, Science and the Meaning of Life: Realizing the Spiritual Gene, Part – IV.”The Reshimo”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 15: Inanimate Vegetative Animate Human [24:38m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed