Economen Bevelen Aan: De Manier Om De Crisis Te Overkomen Is Een Goede Geestestoestand

futureIn het Nieuws (van Ynetnews):Fischer: Israël is goed omgegaan met de crisis“. President Peres uitte zijn bekwaamheid ten aanzien van de Israëlische economie en maakte openbaar dat hij artikelen geschreven door de ‘s werelds grootste economen leest. “Ik was verrast om te lezen dat de belangrijke economen zeggen dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat er een economische factor de economie meer dan wat dan ook beïnvloedt, namelijk de geestestoestand. En hier weten ze niets over.” – zei de president, waarbij hij opmerkte dat er manieren zijn om met de geestestoestand om te gaan. “Ik denk dat het in Israël ook belangrijk is om niet in melancholie te zinken” – zei hij. “Mijn indruk is dat vergeleken met andere landen wij boven het gemiddelde zitten… we zitten op de goede spoor, ten minste op het gebied van bestuur”.

Mijn Commentaar: Wat deze economen de “geestestoestand” noemen is eigenlijk de invloed van de menselijke houding op de economie. Deze invloed is in feite de bepalende factor, omdat de economie een weerspiegeling is van de relaties in de samenleving.

Omdat de relaties anders zijn geworden – globaal, moet de economie nu rekening houden met de menselijke volledige onderlinge verbondenheid. Economen moeten begrijpen dat in de toekomst, degene die zullen slagen en zullen winnen, de mensen zijn die hun ondernemingen ten gunste van het gemeenschappelijk goed zullen opbouwen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Onze Gedachten Kunnen Alles Veranderen (Zelfs Het Water Probleem In Israël)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed