Dood Van Iemands Egoïsme Is Beter Dan Dit Leven

why-is-the-financial-crisis-bringing-more-people-to-religionEen vraag die ik gekregen heb: Wat is de betekenis van de Kabbalistische uitdrukking: “Dood is beter dan dit leven?” Betekent het dat men een keus heeft om te leven of te sterven? Of betekent het leven, in de spirituele wereld zijn en de dood is gelijk aan een gebrek aan spiritualiteit?

Mijn Antwoord: Kabbalah heeft het alleen over de spirituele toestanden, en niet over de dood en het leven van ons lichaam. De uitdrukking zegt dat de dood van iemands egoïsme beter is dan dit leven, ook al is iemands leven gevuld met allerlei soorten genot. Dit komt doordat het genot iemand verder van de waarheid af kan brengen, en men het einde van zijn leven kan bereiken zonder enig resultaat.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: On Life, Death and Free Choice
Kabbalah Today Article: “To Be or Not to Be?”
Kabbalah Revealed: “The Ego’s Inevitable Death”
Talks: “Why There Has to Be Death?”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed