De Werkelijkheid Die We Voelen Is Net Als Een Droom

the-cycle-of-ascents-and-descentsEen vraag die ik gekregen heb: Wat bedoelt u als u zegt dat dieren, planten en materie (de substantie) niet bestaan? Alleen mensen bestaan? Het verwerven van de Schepper vindt alleen plaats door de menselijke ziel? Ik begrijp dat alles wat we hier voelen een “afdruk” van de werkelijkheid is – de bomen, een sterrenhemel, de hoge bergen en landschappen. Dit is dus alleen aanwezig in onze verbeelding?

Mijn Antwoord: Het enige ding dat geschapen werd, was het verlangen. Het bevat een gevoel dat gescheiden wordt door het egoïsme naar “ik” en “wat mij omringt”. Door het egoïsme te corrigeren, wordt het gevoel vermengd in één geheel: “ik” en het voelen van mijn bron, het bijkomende gevoel van de Schepper.

Alles wat jij aan de buitenkant van jezelf waarneemt, wordt binnen je bewustzijn waargenomen. Dit is in feite de “werkelijkheid”. Alles is alleen in het bewustzijn van de persoon aanwezig, net zoals in een droom. Ons onvermogen om objectief gevoelens te vergelijken, wegens het hebben van alleen een waarneming van “onze wereld” beperkt ons. Maar heel gauw zal de mensheid uit zijn slaap beginnen te “ontwaken” en de mensen zullen andere mogelijke bestaansvormen vinden.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Reality Is In Our Imagination
Laitman.com Post: Kabbalah, Science and the Perception of Reality
Kabbalah Today Article: Baal HaSulam on the Perception of Reality
Kabbalah Revealed: Chapter 5. “Whose Reality Is Reality? – In A Nutshell”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Werkelijkheid Die We Voelen Is Net Als Een Droom Laitman.nl Artikel: Wat Het Wereldwijde Onderwijssysteem De Mensen Moet Leren Laitman.nl Artikel: […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed