De Tijd Van Het Kapitalisme Is Voorbij

confirmAmerikanen moeten begrijpen dat hun kapitalisme voorbij is. De autoriteiten functioneren nog steeds volgens verouderde principes, die relevant waren ten tijde van het individuele egoïsme, waarbij de regel was: “iemands inkomen hangt af van iemands persoonlijke egoïsme en inspanningen”.

Vandaag de dag echter, is elke persoon afhankelijk van een systeem of een rooster van krachten die de wereld besturen. De problemen van tegenwoordig worden niet door individuen veroorzaakt, maar door de omgang van elke persoon met het globale bestuursysteem – met de samenleving of de mensheid. Om oplossingen te vinden, moeten we kijken naar de verbinding van de mensen met hun omgeving, in plaats van naar de individuen.

Het beschikbaar stellen van een gigantisch monetair fonds, om de economie te stimuleren zal geen resultaat opleveren, omdat dat wat er ontbreekt niet het geld is, maar de verbinding tussen de mensen. Het probleem is om hoe een rooster te creëren dat iedereen zal verbinden, binnen in het gevoel en bewustzijn van de mensen. Het is de houding van de mens die moet veranderen: elke persoon moet bereid zijn om precies zoveel voor zichzelf te houden, als hij nodig heeft voor een normaal bestaan. En de rest moet naar de samenleving toe gaan. “Een consumptie maatschappij” bestaat niet meer. We gaan een maatschappij in van het “optimale bestaan”.

Een citaat van Karl Marx uit 1867: “Bezitters van het kapitaal zullen de werkende klasse stimuleren om steeds duurdere goederen, onroerend goed en machinerie te kopen, waardoor ze gedwongen worden om steeds duurdere leningen af te sluiten, tot dat deze niet meer terug betaald kunnen worden. Deze gebrekkige leningen zullen de banken bankroet doen gaan en zullen ze genationaliseerd worden door de overheid, en dit zal op zijn beurt, leiden tot opkomst van het communisme”.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Will Capitalism Survive the Financial Crisis?
Laitman.com Post: In the News: Is Communism the Way Out of the Crisis?
Laitman.com Post: What’s the Surest Bet to Save Your Money In Time of Crisis?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed