De Prognose Van Ben Bernanke Is Verkeerd

laitman_2009-03_79521Een vraag die ik ontvangen heb: Onlangs keek ik het nieuws, en zag ik een economische prognose door Ben Bernanke, de voorzitter van de ontwikkeling in de hele Amerikaanse economie. Hij zei dat als de banken de overheidssteun gebruiken en het doorgeven aan andere ondernemingen, het land uit de recessie kan komen in de loop van het volgende jaar. Wat heeft u te zeggen over zijn prognose vanuit het standpunt van Kabbalah?

Mijn Antwoord: Ik geloof niet dat zijn voorspellingen uit zullen komen. Wat hij zei kan gebeuren voor een korte periode, omdat er een gebrek in aanbod gecreëerd wordt op het moment dat er miljarden dollars aan de mensen gegeven worden, en deze goederen beginnen te kopen. Dit tekort in aanbod leidt vervolgens tot nieuwe bestellingen bij de producenten, wat de productie voor een korte periode zal stimuleren. Dit zal vervolgens nieuwe werkgelegenheid creëren en geld bezorgen in de zakken van de mensen.

Maar dit zal niet lang duren. Het probleem is tenslotte een gebrek aan verbinding tussen de mensen en het verlies van controle ten aanzien van het systeem van de menselijke relaties. Deze dingen kunnen niet gecorrigeerd worden door geldinfusies of dwang.

Uiteraard heeft iedereen het recht om zijn mening te uiten. Echter blijft het feit, dat we binnen in een nieuw systeem van wetten bestaan, waar we niet kunnen slagen door gebruik te blijven maken van de oude methoden. En wie zo ook van plan is te gebruiken, is gedoemd om te falen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Stimulus Plans Are Like Injections Into a Wooden Leg
Laitman.com Post: Leaders Should Stop Throwing Money at the Economy

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Stijgen Van De Markt Is De Stilte Voor De Storm Laitman.nl Artikel: De Prognose Van Ben Bernanke Is Verkeerd Laitman.nl Artikel: De Hele Mensheid Komt Nu Uit […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed