De Methode Voor Oneindige Vervulling

escalatorOns hele leven komt neer op het proberen te vervullen van onze verlangens, of het uitkijken naar het moment dat ons verlangen het genot zal ontmoeten, zoals een eerste slok water nadat je bijna van de dorst omkomt. Maar we voelen alleen het genot op dat eerste moment van het contact tussen ons verlangen en het genot. Zodra het genot, het verlangen binnengaat, begint het verlangen onmiddellijk weg te annuleren, en daarmee ook het genot.

Zelfs seksueel genot dat zo krachtig is, dat het beschouwd wordt als de bron voor alle genot, duurt alleen een ogenblik. Dan moet de persoon aan andere manieren denken om zichzelf te vervullen. Om deze reden worden we altijd gedwongen om iets na te jagen, omdat deze samenkomst van het verlangen en het genot, dat is wat wij het leven noemen.

Zonder deze voortdurende jacht om ons verlangen met het genot te vervullen, kan een persoon niet levend beschouwd worden, aangezien hij niets heeft om voor te leven. Als een persoon zijn verlangens niet kan vervullen, zal hij in feite bereid zijn om zichzelf het leven te ontnemen. Toch is het voor de mensheid onvermijdelijk om het punt te bereiken, waar alle mensen zich zo zullen voelen, maar niet in staat zullen zijn om een eind te maken aan hun leven en hun verschrikkelijke toestand, wegens een gebrek aan kracht. Wat moeten we dus doen?

Baal HaSulam zegt dat er maar één oplossing is: “In plaats van egoistisch te ontvangen, moeten we schenking bereiken. Vervul jezelf met schenking, omdat je nooit in staat zal zijn om jezelf te vervullen met ontvangst. Je hebt het zelf uitgeprobeerd en je hebt het zelf gezien. Maar ik zal je een geheim vertellen: er is een methode die je het vermogen kan geven om volmaakt, onbegrensd genot te voelen. Het zal je vervulling geven die alles omvat, zelfs dat wat voorbij de grenzen van dit leven ligt. Maar je moet weten dat deze vervulling niet plaats kan vinden door middel van egoïstisch ontvangen, maar door middel van het schenken. Dit komt doordat alles dat betrekking heeft op jouw menselijke eigenschappen, buiten je om bestaat – in de verlangens of de ziel van anderen”.

Dit is wat Baal HaSulam bedoelt als hij zegt: “Proef en zie dat de Schepper goed is”. Probeer het en zie voor jezelf dat de Schepper ofwel schenking vervulling, goedheid en volmaaktheid is. En dan zel je een oneindig verlangen en oneindige vervulling voelen.

Het enige doel van de wetenschap van Kabbalah is om de persoon in deze toestand te brengen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: When You Don’t Know What You Want
Laitman.com Post: True Bestowal Is When We Come Out Of Ourselves (Advanced)
Laitman.com Post: The Two Ways Of Reaching Our Goal
Shamati #207: “Receiving in order to Bestow”
Shamati #30: “The Most Important Is to Want Only to Bestow”
icon for podpress  Satisfaction and Dissatisfaction [04:12m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: