De Hele Wereld Moet Over De Nieuwe Regels Van De Geglobaliseerde Wereld Leren

study-kabbalah-and-spritual-worries-will-outweigh-your-current-ones2Een vraag die ik ontvangen: Op dit moment worden er door heel Israël lokale Kabbalah cursussen gegeven door Bnei Baruch. Aan wie zou u deze cursussen aanraden?

Mijn Antwoord: Er zijn geen beperkingen hier. Het egoïsme is tot een zodanig hoog niveau gestegen, dat de hele wereld Kabbalah moet studeren. Baal HaSulam schrijft in de krant “De Natie” dat we allen achter het bureau moeten zitten en studeren.

Onwetendheid over het nieuwe systeem van onze onderlinge relaties (de “Wederzijdse Garantie“) in de wereld van vandaag plaatst ons in een groot gevaar. Wij zijn degenen die dit veroorzaken, omdat we niet weten hoe ons op een juiste manier te gedragen. We moeten de regels en de wetten van de nieuwe geglobaliseerde wereld leren, indien we geen kwaad aan onszelf willen aanrichten.

Dit is waarom we allen onszelf moeten onderwijzen. De Kabbalah cursussen die gedoceerd worden door Bnei Baruch, richten zich op de artikelen en andere materialen die een ieder zullen helpen om zijn plek te vinden in dit leven, om de wereld te begrijpen en zijn eigen plek erin, om te onthullen wat er van hem gevraagd wordt en hoe hij zichzelf het beste onder de nieuwe omstandigheden kan verwezenlijken.

Zelfs als het materiaal theoretisch lijkt te zijn en niet verbonden aan ons leven, is het materiaal in werkelijkheid speciaal en bevat het Licht dat ons terugvoert naar de Bron. Met andere woorden, bevatten de materialen de kracht die ons corrigeert. Alles wat in de cursussen bestudeerd wordt is nodig voor het begrijpen van de wereld en om de innerlijke correcties uit te voeren.

Om deze reden, raad ik deze cursussen van harte aan iedereen. En als er tientallen mensen zijn die in een bepaald gebied wonen en daar willen studeren, zijn we bereid om daar naar toe te gaan en een cursus te geven. We hopen echt dat deze inspanningen de wereld zullen helpen om in de juiste richting te gaan.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Science of Kabbalah Is Closer to You Than Ever
Laitman.com Post: Advice for Those Searching for the True Path
Interview With the Future: Part 3 “The Creation of the Reshimot – Return to the Root”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed