De Groep Is De Verlossing Voor Alles

adviceVragen die ik heb ontvangen over hoe je om moet gaan met moeilijkheden, egoïstische verlangens en periodes waarin de spiritualiteit daalt:

Vraag: U vertelde eens een verhaal over iemand die de loterij had gewonnen en dacht dat ie de hele wereld in de palm van zijn hand had.. Hij zocht het ongeluk op door dronken achter een wiel van een auto te gaan zitten, omdat ie het gevoel had dat dit hem weer tot sobere gedachten zou brengen. Hoe kan de studie van Kabbalah ons ervan weerhouden om zulke beslissingen te nemen? En hoe valt dit te rijmen met het feit dat alles voorbestemd lijkt te zijn en er geen ontkomen aan het noodlot is? Maakt dit het dat iemand zich zonder angst gedraagt, zelfs als het de dood tot gevolg heeft?

Mijn antwoord: De groep houdt ons nuchter met al onze onzekerheden. Daarom moet je zoveel mogelijk contact houden met je vrienden.

Vraag: Hoe kan iemand omgaan met egoïstische verlangens die tot gevolg hebben dat iemand anders lijdt?

Mijn antwoord: Deze verlangens worden soms veroorzaakt door de angst niet in staat te zijn bepaalde dingen te overkomen en op te stijgen naar een spiritueel niveau. En soms worden in plaats van deze gevoelens, gevoelens omgezet in het gevoel om één te worden met de Schepper en zich comfortabel te vinden in hem.

Vraag: Al studeer ik nu al 2 jaar met u, nog steeds voel ik iedere dag en immense leegte. Soms heb ik geen zin om op te staan omdat ik het gevoel heb dat er niets goeds in deze wereld is, en het leven een spel is dat ik niet langer meer wil spelen. Wat moet ik doen?

Mijn Antwoord: Lees het boek Shamati en voel hoe het over jou gaat. En verbind je met een groep:dit is de enige verlossing.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Creator Is Attained Through Unity With Others
Laitman.com Post: The Condition for Entering the Upper World Is Mutual Guarantee
Laitman.com Post: A Friend Is Someone With the Same Qualities, Actions and Goals as You
Shamati #6: “What Is Support in the Torah, in the Work”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed