De Dood Van De Eerstgeborenen Staat Symbool Voor De Laatste Stap Naar De Vrijheid

dont-fighy-egoism-aloneTwee vragen die ik ontvangen heb over de spirituele betekenis van de uittocht uit Egypte:

Vraag: Waarom was de laatste Egyptische plaag de dood van de eerstgeborenen?

Mijn Antwoord: De eerstgeborene is het hoofd van de vorige graad. Door dit via een plaag te doen, onthechten we onszelf van de vorige, egoïstische graad van ons leven in Egypte. Deze plaag treft de eerstgeborenen, wat betekent dat we alles verwoesten wat ons met Egypte verbindt – al onze egoïstische verlangens, intenties, beslissingen en plannen, waaronder de plannen voor een nieuw economisch systeem van de President Obama, de President Poetin, De Wereld Bank of wie dan ook. Dit wordt genoemd de dood van de eerstgeborenen – als ik op het hoogste niveau alles verwerp wat ik tot dan toe gedaan heb, en aan mezelf toegeef dat dit dwaze handelingen waren, die niet in staat waren om iets goeds teweeg te brengen. Dit is als een persoon er klaar voor is om uit Egypte te komen.

Vraag: Wat zijn de vaten die de Joden van de Egyptenaren gestolen hebben?

Mijn Antwoord: De vaten die we uit Egypte mee hebben genomen zijn wanhoop en leegte – we zien in dat we niet in staat zijn om ze te vervullen. Met wat komen we uit Egypte? We komen eruit met ons verlangen om genot te ontvangen.

Echter weten we dat onze vorige egoïstische methode dat verlangen niet kan vervullen. En door gebruik te maken van dezelfde oude Kelim, komen we tot de intentie omwille van de schenking. We kunnen alleen de methode van het vervullen van het verlangen veranderen. We beginnen te begrijpen dat door het schenken, we ons verlangen om genot te ontvangen kunnen vervullen, terwijl het leeg blijft als we ontvangen.

Als een persoon de Machsom overgaat, wordt dit uittocht uit Egypte genoemd. Dit is als de oude methode waarmee hij zichzelf probeerde te vervullen, doodgaat. En de persoon verlangt naar zijn dood – hij wil zijn egoïstische verlangen doden, omdat hij beseft dat deze methode voor vervulling volkomen inadequaat is en hij het niet meer wenst te gebruiken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Hele Mensheid Komt Nu Uit Egypte

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Book of Zohar, Chapter “Commandments Eleven, Twelve, and Thirteen”
Laitman.com Post: It’s All for the Best (But We Can Get to It Faster)
Interview with the Future: Part 5 Spiritual Exile – “The Exodus from Egypt – from Corporeality to Spirituality”
Kabbalah Today Article: Between Moses and Pharaoh

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed