De Crisis Komt Door Ons Verschil Met De Natuur

meEen vraag die ik kreeg: Waarom moet de huidige crisis precies de massa’s mensen doen beseffen dat het ego kwaadaardig is? Waarom is dit niet gebeurd door vorige schokken waar de mensheid door heen is geweest?

Mijn Antwoord: De vorige crises hebben niet zulke grote massa’s mensen beïnvloed. En de enige manier waarop je een grote groep mensen kan beïnvloeden is door ze te bedreigen met verlies van geld of gezondheid. Dit is het belangrijkste voor ze. Geld is hetzelfde als voedsel, en voedsel en gezondheid zijn het minimale wat een persoon nodig heeft om zijn dierlijke bestaan te ondersteunen.

We zijn allen egoïsten en we zijn van elkaar afgescheiden. Echter, een nieuwe vorm van verbinding tussen ons komt nu in ons leven. Het wordt Adam genoemd – onze gecorrigeerde toestand, en het daalt op ons neer van boven af.

Het heeft zich zelfs eerder gemanifesteerd, in de vorm van een crisis op het gebied van cultuur en onderwijs. Maar vandaag de dag is het reeds uitgegroeid tot een crisis op het gebied van voedselvoorziening, ook al heeft het nog steeds de gezondheid van de mensen niet aangetast. Het tast dus de meest essentiële behoeften van elke persoon aan. Maar het feit is, wat we als crisis waarnemen, het gat tussen onze huidige staat en onze gecorrigeerde toestand. Dit gat is dat wat we moeten overwinnen.

Het zal niet helpen om je in een bunker te verbergen. Het net komt neer op ons, en het komt steeds dichterbij. Wat kunnen we dus doen? Wat kunnen we doen om onszelf gelijk te maken aan dit net van krachten, de verbindingen tussen ons. En als we dit niet doen, dan zullen we beïnvloed worden door negatieve krachten die ons er toe zullen dwingen. De enige uitweg is om gelijk te worden aan de Natuur.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Spread of the Crisis Is Like an Epidemic
Laitman.com Post: The Reason for Our Suffering, and the Alternative Path

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed