De Crisis Is Een Openbaring Van Onze Gebroken Verbindingen

a-woman-can-advance-independentlyWe bevinden ons op een bijzonder stadium, dat voor het eerst in de menselijke geschiedenis plaats vindt. Tegenwoordig worden het menselijke egoïsme en de verbindingen tussen ons op de wereldschaal onthuld. Dit laat ons zien hoe onderling verbonden we allen zijn en hoe het verlangen om te ontvangen de hele “ruimte” tussen ons in vult, waarmee het ons naar crises op alle gebieden van het leven leidt: cultuur, economie, onderwijs, wetenschap, gezinsleven, en iemands houding ten aanzien van zichzelf en anderen.

Alle connecties die ons in één enkel systeem van zielen verbinden, worden aan ons onthuld in hun egoïstische vorm, die niet geschikt is voor gebruik en leed met zich meebrengt. Dit vindt plaats om de hele mensheid te dwingen om naar de volgende graad te stijgen – de spirituele graad. Uit hopeloosheid zullen de mensen wensen om hun relaties van egoïstisch naar altruïstisch te veranderen. Om deze reden, onthult de Natuur zelf aan ons dat de egoïstische verbinding tussen ons kwaadaardig is, en dat het ons leven verwoest en zelfs ons bestaan bedreigt.

De spirituele graad wordt nu in onze wereld onthuld. Echter zien we het van de tegengestelde kant. Wat we missen is het besef van ons kwaad om het Licht aan te trekken dat onze egoïstische verlangens zal corrigeren, naar verlangens van schenking aan onze naaste. Om dit te laten gebeuren, moeten we er achter komen dat we in ballingschap leven. De Shechina is in de ballingschap – de verzameling van alle zielen, waarin de Schepper, de Hoogste Kracht die ons allen met elkaar verbindt, geopenbaard wordt. We moeten de Shechina uit de stof verheffen opdat onze verlangens verenigd zullen worden in één gemeenschappelijk verlangen, als één mens met één hart. Dit wordt genoemd de openbaring van de Shechina en haar uittocht uit de ballingschap.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Globale Crisis Is De Geboorte Van Een Nieuwe Wereld
Laitman.nl Artikel: Het Licht Zorgt Dat De Hele Wereld Van Mening Verandert
icon for podpress  De Wet van Onderlinge Verbondenheid [2:09m]: Afspelen

Engelstalig:
Laitman.com Post: Free Will Starts with Our Generation
Shamati #50: Two States

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed