De ABC Van De Krediet Crisis

Man's Relationship With the Creator Is Like a Dramatic Love StoryMary, een bekende, dorps drankstookster, heeft besloten haar zaken uit te breiden en haar concurrente Jane, de drankstookster de zaken te doen opdoeken. Om dit te bereiken, begon Mary op krediet drank te verkopen aan haar klanten. Dronkaards kwamen uit de hele stad, en de verkoop schoot omhoog! Het was tenslotte allemaal op krediet.

Maar Mary was niet gek – ze bewaarde de bonnetjes van elke verkoop inclusief de volle wettelijke naam van de klant, een kopie van een legitimatiebewijs en datum wanneer er betaald moet worden. Haar klanten moesten tevens een contract tekenen.

Om de zaken nog beter te maken, werkte Mary’s neef bij de bank toen de tijd. Zodra hij een stapel toekomstige inkomsten zag, gaf hij meteen Mary een lening van de bank. Mary kocht heel veel suiker in, en haar zaken namen een vlucht!

De bank vond het geen probleem om haar een lening te geven, omdat er voor de lening garant gestaan werd – als Mary het niet kon betalen, zouden haar klanten de lening moeten aflossen. Maar opeens kreeg de bank een nog beter idee: ze soorteerden de bonnetjes volgens de betaaldata, gaven obligaties uit en verkochten ze aan de buitenlanders. Dus de bank gaf alcohol obligaties uit, gegarandeerd door de bonnetjes, en brachten een stroom aan internationaal kapitaal in. Blije buitenlanders begonnen deze obligaties aan elkaar te verkopen, en hun prijs begon te stijgen. Niemand wist waar de obligaties voor stonden, maar aangezien de bank er garant voor stond en hun waarde maar bleef stijgen, wilden de mensen ze hebben.

Dit zou zo zijn doorgegaan, maar aangezien de obligaties bijna verouderd werden, werd de bank er aan herinnerd dat het tijd was om het geld binnen te halen, van Mary of van haar klanten. Uiteraard konden haar klanten, de dronkaards niet betalen, dus Mary moest een faillissement aanvragen. Zelfs de handel die suiker aan Mary leverde, ging failliet, wegens een plotselinge daling in verkoop. De prijs van de alcohol obligaties zakte met 95% op de effectenbeurs en de bank moest onmiddellijk gered worden, ten koste van de niet-drinkers.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The “Stimulus Plans” Are Tantamount to Treating an Alcoholic With Unlimited Free Booze
Laitman.com Post: Ecology and Economy Must Go Together
Laitman.com Post: The Current Crisis Is “The First Plague of Egypt”
Kabbalah Today Article: Navigating Through the Financial Storm

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed