Brown’s Oproep Aan Het Geweten Van De Bankiers Zal Ongehoord Voorbij Gaan

wordsIn het Nieuws (van Number10.gov.uk): Een deel van de toespraak gegeven door de Britse Premier Gordon Brown bij St. Paul’s Kathedraal eerder dit jaar: “De meeste mensen die hard gewerkt hebben om hun bedrijf op te zetten begrijpen het nemen van verantwoordelijke risico’s, maar begrijpen niet waarom een bedrijf het falen zou belonen of hoe bepaalde mensen ontzettend rijk zijn geworden door gefaalde gokken te maken, met andermans geld. En onze taak van vandaag is om onze financiële markten op een lijn te brengen met de waarden die erop na gehouden worden door gezinnen en zakenmensen in het land”.

Mijn Commentaar: De bankiers zullen deze woorden niet begrijpen. En dit is waarom:

Ons egoïsme ondergaat een geleidelijke ontwikkeling, van lichamelijke verlangens (voedsel, seks en onderdak) naar sociale verlangens, die onder sociale invloed ontwikkelen (welvaart, macht, roem en kennis). Sommige mensen hebben één verlangen dat de boventoon voert en een dergelijke persoon kan andere verlangens niet begrijpen. Bijvoorbeeld kan iemand op het niveau van “welvaart” niet aangetrokken worden door hogere verlangens zoals macht, roem of kennis. En dit is hoe bankiers in elkaar zitten.

Politici, aan de andere kant bevinden zich een stuk hoger. Ze hebben verlangens naar “macht” en “roem” en zij zijn bereid om deze dingen voor geld te kopen, daar waar bankiers bereid zijn om alles op te geven om meer geld te krijgen. Om deze reden zal de oproep van Gordon Brown aan ze simpelweg niet gehoord worden.

Wat moeten we dan doen? Onderwijs bieden door gebruik te maken van de invloed van de omgeving. Dit zal de ontwikkeling van de mensen versnellen, aangezien de samenleving sociale verlangens beïnvloedt door ze als belangrijker of minder belangrijk te beschouwen.

De praktische stappen die we moeten nemen zijn om het publiek te leren over de nieuwe globale wereld door gebruik te maken van media kanalen. Mensen moeten het concept van globale onderlinge afhankelijkheid te leren, waar elke persoon van iedereen anders afhankelijk is. Dit is een Natuurwet, en we moeten het op onszelf beginnen toe te passen. We kunnen het niet vermijden om deze Wet toe te passen, en door het te implementeren, zullen we op alle gebieden in het leven slagen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: “God Will Help” Is Not Our Remedy
Laitman.com Post: Gordon Brown Is Like a Doctor With No Means to Treat the Illness
Laitman.com Post: How to Bring the Economy Back to Life

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed