Ben Ik Een Mysticus Of Een Profeet?

save1Twee vragen die ik over mijzelf gekregen heb:

Vraag: Bent u een mysticus?

Mijn Antwoord: Ik ben een nuchtere, rationele man. Mysticisme heeft me nooit aangesproken. Ook al heb ik gevoelens die “mystiek” lijken, voel ik ze omdat ik ze voor mezelf verworven heb. Dit is een gevoel van de Schepper, een gevoel van het overgaan, een gevoel van gemeenschappelijkheid, van één enkele kracht en een veld van liefde. Dit alles is van mij. Dit is mijn werkelijkheid omdat ik het leef en het adem. Daarom is het geen mysticisme voor mij, maar een zich open vouwende grotere wereld. Dus je mag me een “mysticus” noemen als je wilt, maar voor mij betekent dit het verwerven van een hogere, wijdere visie, waar verworvenheid geen mysticisme is.

Vraag: Bent u een profeet?

Mijn Antwoord: Mensen vragen dit vaak aan me. Voor mij betekent een spiritueel gevoel geen profeetschap, maar de werkelijkheid waarin ik leef. En als je aan me vraagt: “Wat zal er morgen gebeuren?” Ik zal onherroepelijk tegen je vertellen: “Ik weet het niet”. En geen enkele profeet wist het. Ze zeiden simpelweg: “Als je niet doet wat je moet doen, zullen dingen slecht voor je gaan”. En ze konden de “slechte dingen” die zouden gebeuren beschrijven, omdat ze de wetten van de Natuur kenden en wat er kan gebeuren als mensen zich er niet aan houden. Dit is wat ze beschreven hebben.

“Maar als je je goed gedraagt” – legden ze uit “dan zal al dit kwaad naar het goed transformeren. Wij de profeten weten eigenlijk niet wat er precies zal gebeuren. We vertellen je alleen over het plan van de Natuur of de Schepper, en de rest hangt van jou af”. Ik weet ook niet wat er feitelijk zal gebeuren in de toekomst. Het is afhankelijk van onze keuze: welk pad wij kiezen om naar het oorspronkelijk bepaalde doel te komen – gelijkwaardigheid aan de Schepper.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Jij Bent De Enige Die De Waarheid Kan Vinden
Laitman.nl Artikel: Profeten Zijn Degenen, Die Ons Helpen Een Uitgang Te Vinden In Het Labyrint

Engelstalig:
Laitman.com Post: Verifying the Validity of Kabbalah
Attaining the Worlds Beyond: “39. Rabbi Laitman’s Search for Kabbalah”
icon for podpress  About Rav Michael Laitman, PhD [3:10m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed