Begrip Begint Bij Het Zien Van De Wereld Door Andermans Ogen

in2520the2520news2520the2520biggest2520physics2520expeEen vraag die ik ontvangen heb: Denkt u echt dat het mogelijk is om de Kabbalistische ideëen over te brengen aan de massa? Het lijkt alsof ze er nog steeds voor doof zijn!

Mijn Antwoord: Vanaf een jonge leeftijd, neemt de persoon deze wereld waar door voorbeelden, modellen en beelden. Een persoon denkt door middel van de beelden die zich in zijn geheugen verzamelen, en hij neemt de wereld hierdoor waar. Hij evalueert en begrijpt alles, maakt beslissingen en voert handelingen uit, gebaseerd op de conceptualisering van de beelden.

Het systeem van de beelden en concepten, die we vanaf de kindertijd ontvangen, formuleert ons innerlijke beeld van de wereld en het beeld van onszelf. Gedurende de loop van ons hele leven, verzamelen we voortdurend nieuwe beelden en gebruiken ze om de oude te vervangen. Het is ook mogelijk dat de nieuwe beelden vervagen en dat de oude terug komen. De beelden vormen zich door hun herhaaldelijk verschijnen in onze omgeving – bijvoorbeeld door herhaaldelijke blootstelling aan de massa media.

Als een persoon iets hoort of ziet wat tegenovergesteld is aan zijn verzameling beelden, begrijpt hij het niet, of hij verwerpt de boodschap in zijn geheel. Dus om de mensen zover te krijgen dat ze begrijpen wat we zeggen, moeten we weten hoe ze hun beelden conceptualiseren en moeten we deze beelden direct aanspreken, in plaats van de menselijke logica en gezond verstand aan te spreken.

Des te meer onderwezen de persoon is, des te meer flexibel zijn ideëen en concepten zijn. We moeten de massa aanspreken door hun onderliggende concepten (levenswaarden): mededogen, samenwerking, welvaart, gezondheid, werk, veiligheid en de toekomst van hun kinderen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Feel Everything Through Comparison With Something Else
Laitman.com Post: The Nonexistent Movie Of Our Reality
Laitman.com Post: People Don’t Have To Hear The Word Kabbalah To Hear Kabbalah’s Message
Bail Yourself Out: Chapter 9: “Creating a Media that Cares” 
icon for podpress  A Comfortable Framework for the Masses [2:08m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed