Als Ik Rijk Was, Zou Iedereen Leren Hoe Te Schenken

annunaki-and-kabbalah-have-nothing-in-commonEen vraag die ik ontvangen heb: Hoe zullen relaties in elkaar zitten in een gecorrigeerde maatschappij en hoe zal de intentie “om te schenken” ze veranderen?

Mijn Antwoord: Als ik rijk was, zou ik alle ondernemingen, banken en al het mogelijke uitkopen en de mensen hun banen overlaten, zodat ze een kans zouden hebben om te studeren. Laat ze 10 tot 20 procent produceren van hun dagelijkse productie, aangezien de wereld niets meer dan dat nodig heeft. Dit zou ook de milieu vervuiling verminderen.

De rest van hun tijd zouden ze doorbrengen met het studeren, net als kleine kinderen in het kinderopvang en basisschool. Mensen zouden allerlei soorten spelletjes van goedheid spelen, die ten doel hebben om ze te leren om antwoord te geven op de vragen “Wat betekent het om te schenken?”. Op deze manier zouden ze leren wat de kwaliteit van het schenken is, de reden waarom het nodig is, waarom het noodzakelijk is om te geven, en het feit dat we geen andere keuze hebben.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 10.03.2009.

icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept,” [57:35m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept,” [57:35m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed