“God Zal Helpen” Is Niet Onze Remedie

study-kabbalah-and-spritual-worries-will-outweigh-your-current-onesEen vraag die ik ontvangen heb: Gordon Brown zei bijna hetzelfde als wat u zegt: dat mensen liefde voor de naaste moeten bereiken. Wat is dus het verschil?

Mijn Antwoord: Maar is hij is staat om dit toe te passen? Nee. “God zal helpen” is niet de oplossing. We “geloven” niets, maar weten eerder dat we het moeten bewerkstelligen. Alles wordt ons met een doel gegeven: de hemel is voor de Schepper, en de aarde (het verlangen) werd aan de mens gegeven. We moeten ons verlangen veranderen, en om dit voor elkaar te krijgen, moeten we studeren.

We moeten iedereen zijn baan geven en tv schermen op het werk neerzetten. Iedereen zou dan een kwart, een derde of zelfs de helft van hun werkdag moeten besteden aan het studeren, afhankelijk van de vereisten van hun werk. Mensen hebben veel te veel tijd over. We hoeven niets meer te produceren, aangezien de mensheid niets meer nodig heeft. We weten niet hoe we met elkaar moeten omgaan en hoe we dat wat we nu produceren goed moeten verdelen. Daarom zou iedereen op het werk moeten zitten en studeren. En dit plan zou voor de hele wereld moeten gelden.

Een gezin zou geen geldelijke voordelen moeten ontvangen voor de kosten van levensonderhoud en een moeder zou geen staatshulp moeten ontvangen als ze niet studeren. Ze moeten studeren! Op dit moment moeten we alle mensen behandelen als kleine kinderen die eerst de kleuterschool moeten doen, en daarna basisschool, en vervolgens de middelbare school om vervolgens een diploma in de nieuwe wereld te ontvangen.

Dit is precies wat Baal HaSulam zegt. Hij zegt: “Jongens, dit is een nieuwe wereld, waar we met elkaar verbonden moeten zijn.”

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 05.03.2009.

Verwante Materialen:
icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept” [58:17m]: | Download

icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept” [58:17m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed