We Hebben Een Volmaakt Leven Voor Ons In De Petto

whyEen vraag die ik heb ontvangen: Kunnen we echt van de mensheid verwachten dat ze naar eenheid streeft, als mensen hier geen verlangen naar hebben?

Mijn Antwoord: Voor de mensen die op het moment door middel van het lijden vorderen, is eenheid een kans op een redding. Mensheid krijgt op het moment te maken met grote moeilijkheden, en mensen zullen bereid zijn om zich te verenigen om de situatie te redden.

Mensen willen zich goed voelen, maar nu zijn ze vooruit aan het gaan door gedwongen te worden door slechte gevoelens. Ze zullen niet beter worden, totdat ze zich verenigen en wederzijdse schenking bereiken. Alleen dan zullen ze vervulling ontvangen en zich goed voelen.

Alles in de Natuur streeft naar vereniging. Het menselijke lichaam bijvoorbeeld, wordt gevormd door vereniging van zijn delen, waar alle delen in harmonie met elkaar bestaan en onderling verbonden zijn en met elkaar verbonden zijn in wederzijdse garantie. Het lichaam bestaat en verwerft een hoog niveau van het bestaan omdat elk van zijn delen verantwoordelijk is voor een bepaalde functie, waarbij de rest datgene krijgt wat die nodig heeft. Elke cel zorgt voor het hele organisme en al zijn delen.

Dit is hoe mensen zich ook moeten verenigen, aangezien de wetten van de Natuur op alle niveaus identiek zijn, of ze nu op het levenloze, plantaardige of menselijke niveau werken. Echter op het menselijke niveau moeten de mensen dit bewust doen, zelf, door een samenleving op te bouwen die in overeenstemming is met de Natuur als een geheel. Dit is de reden waarom de huidige crisis wereldwijd is en de hele mensheid omvat.
Door ons met anderen te verenigen, verkrijgt met het echte leven. Vergeleken hiermee, wordt men in zijn huidige toestand dood beschouwd, als een lichaam wiens ledenmaten gescheiden zijn en niet met elkaar zijn verbonden. We hebben een perfect leven voor ons in de petto, maar in onze huidige toestand worden we met uitsterven bedreigd.

Het is nu duidelijk dat het alternatief voor eenheid een wereld oorlog is, of hongersnood, epidemieën of klimaat afwijkingen. Dit alles kan gebeuren omdat de mensheid zichzelf niet kan corrigeren. Echter zodra mensen zich beginnen te verenigen, zal de situatie onmiddellijk veranderen. Velen zeggen dat ons lijden voortkomt uit ons gebrek aan verbinding en we kunnen zien dat dit het geval is.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 08.03.2009

icon for podpress Watch the Lesson, “One Precept” [53:26m] | Download
icon for podpress Listen to the Lesson, “One Precept” [53:26m]: | Download

2 Reacties

  1. […] We Hebben Een Volmaakt Leven Voor Ons In De Petto | Kabbalah & het … Tags: boeken, congressen, evolutie, gezondheid, internet, kabbalah, kinderen, lessen, maatschappij, onderwijs, religie, schepper, televisie, vrouwen, wetenschap […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Hebben Een Volmaakt Leven Voor Ons In De Petto Laitman.nl Artikel: We Kunnen Ons Niet Verenigen Maar We Moeten […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed