Wat Wij Onder Liefde Verstaan Is Vermomd Egoïsme

saveEen vraag die ik heb ontvangen: Waarom zegt u dat wij niet weten of begrijpen wat het “liefhebben van anderen” inhoudt?

Mijn antwoord: Mensen vinden meestal dat liefde gerelateerd is, aan zaken zoals seks, zorg voor een kind, en het helpen van een zieke of een behoeftige. De tijd is nu aangebroken om te leren begrijpen wat hiervan het idee is, en dit is waarom de huidige crisis uitbrak.

Deze crisis is er om te leren wat liefde is en wat het gemis aan liefde betekent. Dit is in feite de kern van de crisis. Het enige doel van alles wat er nu gebeurt op financieel, industrieel gebied en op andere vlakken, is ons te leren wat echte ware liefde is. Pas dan zullen we in staat zijn om beide met elkaar te vergelijken en zullen we ons realiseren dat de enige kwaliteit die we nu bezitten egoïsme is.

De mensheid moet dit proces genoemd: “De Onthulling Van Het Kwaad” ondergaan. Ze moeten inzien dat hun huidige begrip van “liefde” het kwaad is, al denken ze dat ze anderen al liefhebben. Dan zullen ze inzien dat als ze doorgaan met het elkaar behandelen op de huidige manier, iedereen zich slecht zal gaan voelen, beide zowel individueel als collectief.

Ik mag me dan persoonlijk goed voelen maar zolang ik de ander niet liefheb, bevindt ik mij nog steeds in een slechte staat. We moeten voelen wat “liefde voor anderen” is evenals het tegenovergestelde: haat omdat “het Licht altijd in het voordeel is ten opzichte van de duisternis”.

Zolang we niet het besef hebben dat we iedereen haten uitgezonderd onszelf zullen we niet de sprong kunnen maken naar liefhebben. Dit is de eerste fase die de mensheid nu begint te naderen. Op dit moment stemmen de mensen alleen maar in en denken ze : “Ja het is mogelijk dat we elkaar niet genoeg liefhebben”. Echter ze zijn nog niet begonnen te begrijpen dat de haat over ons regeert.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Let Us Open The Faucet Of Love For Each Other
Laitman.com Post: The Mathematics of Love and Hate
Laitman.com Post: Would You Trust Others With Your Life?
Booklet: Relationships.”Concerning Love”
icon for podpress  The Ego’s Grip On Our Choices [2:14m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed